AT&T i dialog med Telefonica

En ledende spansk avis meldte i helgen at det amerianske telekomselskapet AT&T har kontaktet Telefonica de Espana med henblikk på en internasjonal allianse.

En ledende spansk avis meldte i helgen at det amerianske telekomselskapet AT&T har kontaktet Telefonica de Espana med henblikk på en internasjonal allianse.

Den spanske avisen, El Pais, skriver at Telefonicas sjef Juan Villalonga vil møte AT&Ts styreformann Michael Armstrong i New York den 3. desember for å diskutere mulighetene for en slik avtale. Denne nye kontakten kommer etter at Telefonicas nåværende internasjonale partner, MCI og WorldCom, viste mistro til det spanske selskapets globale strategi.

Telefonica signerte en strategisk internasjonal allianse med British Telecom (BT) og MCI i april i år. Det spanske telekommunikasjonsselskapet var tidligere i år i samtaler med AT&T men kuttet forhandlingene når den sa ja til en avtale med MCI/BT. Telfonica er sett på som en veldig interessant partner da den er godt etablert i Latin-Amerika.

digi.no skrev i oktober at Telefonica ville saksøke den planlagte telealliansen Concert (BT/MCI). Ifølge selskapets utenlandssjef Marcial Portela inngikk Telefonica separate avtaler med MCI og British Telecom. Dette ville bety at selskapet ville kunne fortsette samarbeidet selv om BT ikke kjøpte MCI. Portelia sa til nyhetsbyrået Bloomberg at om MCI og BT bestemte seg for å bryte samarbeidsavtalene med Telefonica, ville selskapene bli stevnet for betydelige erstatningskrav, noe avtalen med de to selskapene åpner for.

Hva som skjer nå er uklart.

Telefonica forventer at de vil ha en avtale klar med Unisource i slutten av året og holder nå på å sluttføre samtaler angående tilbakeføring av den 25 prosent store andelen Telefonica hadde i Unisource før løsrivelsen.

- Dette er ikke et forsøk på å gjenåpne det vi hadde med Unisoruce, sa en talsmann fra det spanske selskapet til avisen. Han avviste ikke at det kunne være aktuelt å skrive under en begrenset avtale med AT&T om et samarbeid i Latin-Amerika.

Avisen skriver også at Villalonga vil møte BTs styreformann Iain Vallance mandag denne uke i Brussel før han skal møte Armstrong i New York. Telefonicasjefen skal etter sigende også møte MCIs styreformann Bert Roberts 5. desember.

I et intervju med Reuter på torsdag i forrige uke, kunne økonomisjefen i Telefonica, Abril Hernandez, fortelle at selskapet ville gå gjennom sin internasjonale strategi etter MCI kunngjorde at WorldCom kunne kjøpe opp selskapet.

Til toppen