AT&T og BT bekrefter fusjonssamtaler

Storbritannias største teleselskap, British Telecommunications (BT), og amerikanske AT&T skal være "i samtaler om å utvide samarbeidet". Etter det Financial Times erfarer, diskuterer telegigantene blant annet å fusjonere sine mobile virksomheter i et nytt, selvstendig selskap.

Nyheten ble raskt plukket opp av nyhetstjenestene Bloomberg og Wall Street Journal som begge har fått bekreftet at AT&T og BT "er i seriøse samtaler".

Bloomberg har mottatt en faks fra BT der selskapet innrømmer at samtaler med AT&T inngår som en del av BTs strategiplan: "Disse diskusjonene innebærer blant annet å se på mulighetene for å utvide og styrke relasjonene mellom BT og AT&T på teletjenester rettet mot næringslivet", heter det i meldingen. BTs talsmann Simon Gordon har senere bekreftet innholdet i telefaksen overfor Bloomberg.

AT&T-sjef Michael Armstrong møtte BT-toppen Peter Bonfield på et hotell i nærheten av Heathrow flyplass for ti dager siden for å diskutere en eventuell fusjon av de to selskapenes mobilvirksomheter, og et påfølgende aksjesalg i det nye selskapet i løpet av neste år, skriver Sunday Telegraph. Det er imidlertid ikke oppgitt noen kilder i artikkelen, men utgangspunktet kan være en nyhet som sto på trykk i Wall Street Journal tidligere i sommer, der det ble antydet at Armstrong og Bonfield hadde diskutert mulighetene for en fusjon (se relaterte artikler nedenfor).

BT vil gjennom et salg av mobilaksjene kunne redusere sin sterkt voksende gjeld, som ventes å passere 43 milliarder dollar innen utgangen av 2001, blant annet som følge av et pengeforbruk på over 20 milliarder dollar i lisenser og oppkjøp, skriver Bloomberg. Et utvidet samarbeid på tjenester rettet mot næringslivet vil dessuten styrke BT og AT&Ts kamp mot WorldCom og Global Crossing Ltd.

Ifølge Gordon vil BT legge fram flere detaljer i sin nye strategiplan i løpet av året, og avviser å kommentere oppslagene i Financial Times og Sunday Telegraph ytterligere.

Det er ikke første gang AT&T og BT snakker sammen. I forrige måned dukket et gammelt rykte opp igjen om at AT&T vurderte å legge inn et bud på hele BT. Aksjekursen har det siste året rast med over en tredel i begge selskapene, mens konkurrenter har fusjonert og vokst seg større i perioden. AT&T og BT har også måttet nedjustere forventningene til Concert fra ti til syv milliarder dollar i omsetning for året sett under ett, og resultatet før skatt er nedjuster fra én milliard til 700 millioner dollar. Concert ble dannet etter at BT gikk med på å betale én milliard dollar for 24,9 prosent av daværende MCI-eide Concert Communications Services. AT&T og BT plasserte dessuten 300 av sine største næringslivskunder i Concert.

Ifølge Wall Street Journal vil AT&Ts ledelse torsdag innlede et tredagers seminar der det skal diskuteres hvilke mulige avtaler som kan inngås for å bedre den deprimerende aksjeutviklingen og gi selskapet ny vekst. Et mulig scenario er som nevnt en fusjon mellom AT&T Wireless Corp. og Nextel Communications Inc. En avtale mellom disse selskapene kan komme raskt, kanskje allerede tidlig i oktober, ifølge "kilder nær prosessen", skriver Wall Street Journal. Avisen understreker imidlertid at samtalene fremdeles er lite konkrete og fort kan falle sammen.

På digitodays kurstjeneste kan du følge den løpende utviklingen i både AT&Ts aksjekurs på NYSE og øyeblikksbilde av BT-aksjen på LSE.

Til toppen