RESULTATERFINANS

AT&T og TCI over ett hinder

Det amerikanske justisdepartementet har godkjent AT&Ts oppkjøp av kabelselskapet TCI. Oppkjøpet er foreløpig ikke godkjent av amerikanske telemyndigheter (FCC).

Jørgen Christiansen
31. des. 1998 - 11:02

Justisdepartementet krever at TCI kvitter seg med sin aksjepost på 23,5 prosent i Sprints mobilselskap, Sprint PCS. Kravet om salg av Sprint-aksjene kommer fordi dette selskapet er en direkte konkurrent med AT&Ts mobil-tjenester som også har lisens på landsdekkende virksomhet.

En juridisk rådgiver hos de amerikanske telemyndighetene FCC (Federal Communications Commision) sier til Wall Street Journal at AT&T blir nødt til å bevise at selskapet ønsker å konkurrere i privatmarkedet før oppkjøpet blir godkjent. Så langt har avreguleringen av telesektoren i USA gitt konkurranse i bedriftsmarkedet, men ikke bidratt til noe større valgmuligheter for privatkunder.

AT&T har sagt at selskapet ønsker å bruke TCIs kabelnett til å tilby underholdning, Internett og rikstelefoni til opp mot 33 millioner husholdninger i USA. Selskapet har også hatt samtaler med andre kabelselskap om muligheten for å bruke deres koaks-kabler der hvor TCI ikke har dekning.

Det krever betydelige oppgraderinger av TCIs infrastruktur før slike tjenester kan tilbys, og det antas et de aktuelle tjenestene ikke vil være tilgjengelig før om flere år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.