BEDRIFTSTEKNOLOGI

AT&T overtar nordisk IBM

IBM Global Network blir heretter hetende AT&T Global Network Services (AGNS) etter at AT&T har fullført oppkjøpet av IBMs globale datanettverk. I Norden overtas forretningsvirksomheten i sommer.

Herman Berg
7. juli 1999 - 10:16

I desember i 1998 kom meldingen om at AT&T kjøper IBMs globale datanettverk for fem milliarder dollar i kontanter. Nettverket tilbyr data- og teletjenester i 850 byer i 59 land og sitter med over én million selvstendige Internett bedriftskunder.

Med på lasset følger 5.000 IBM-ansatte. 200 av disse sitter i den nordiske regionen og fra denne uken overtar AT&T formelt forretningsdriften i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.

- Overtakelsen av virksomheten i de nordiske landene medfører at AT&T nå kan tilby våre nordiske kunder en helhetlig portefølje av administrative nettverkstjenester, inkludert tjenester som vil gjøre det mulig for våre kunder å bevege seg mot en effektiv e-commerce strategi, sier Michael Norregaard, nordisk direktør for AT&T Global Network Services.

Overtagelsen av forretningvirksomheten i USA ble fullført 30. april i år, mens i Japan og Storbritannia ble oppkjøpet ferdigstilt i juni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.