BEDRIFTSTEKNOLOGI

AT&T satser enda mer på internettelefoni

AT&T sammen med VocalTec etablerer et samarbeid som skal utvikle nye tjenester for internettelefoni, i første rekke myntet på Internett-leverandører som vil tilby nett-telefoni.

Frode Eriksen
23. juli 1997 - 15:31

Satsingen skjer gjennom selskapet ITXC (Internet Telephony Exchange Carrier) som skal utvikle telefonitjenester tilpasset Internett, basert på Internett-protokollen.

AT&T og VocalTec går inn i ITXC-selskapet med penger og teknologi. Det er fra før nære forbindelser mellom AT&T idet ITXCs grunnlegger, Tom Evslin, har vært nestleder i AT&T World Net Service siden denne tjenesten ble etablert i fjor. Evsling skal for øvrig slutte i AT&T for å bruke hele tiden på internettelefoni, men ikke før AT&T har funnet hans etterfølger.

Evslin sier til Newsbytes at hans to største muligheter i livet var å etablere ITXC og å få etablere AT&T World Net, slik AT&T i dag er en av verdens største aksessleverandører til Internett med en million kunder.

- Så snart Internett-leverandører starter med sine tilbud på internettelefoni, basert på Internett-protokollen IP, vil selskapene trenge ITXCs rutere og service-pakker.

ITXC ble etablert for å bidra til å utvikle nye produkter for å nyttiggjøre seg Internettets muligheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.