AT&T satser på Internett-telefoni

Amerikanske AT&T Jens lanserte mandag den første kommersielt tilgjengelig telefonitjenesten i Japan basert på Internett-teknologi.

Amerikanske AT&T Jens lanserte mandag den første kommersielt tilgjengelig telefonitjenesten i Japan basert på Internett-teknologi.

Den nye tjenesten, som har fått navnet "AT&T @phone", gjør det mulig for brukerne å foreta rikstelefonsamtaler mellom Tokyo og Osaka - og fra disse byene til over 36 land - og alt du trenger er helt ordinært teleutstyr.

AT&T @phone er enkel å bruke: Kundene ringer bare et gratisnummer i Japan hvorfra de veiledes videre av en talemeny som både finnes på japansk og engelsk. Til forskjell fra tradisjonell Internett-telefoni krever ikke den nye tjenesten noe datautstyr - du trenger bare en helt vanlig telefon. AT&T @phone ruter samtalene over AT&Ts Internett-stamnett og setter dem opp som en vanlig telefonsamtale.

Ved å bruke Internett-teknologi vil det koste vesentlig mindre å benytte AT&T @phone til internasjonale samtaler enn det tradisjonelle operatører beregner seg. Ifølge AT&T vil det være opptil 75 prosent dyrere å ringe riks på vanlig måte via andre operatører enn med AT&T @phone.

Og ikke nok med det, som det heter i en herværende norsk fjernsynskanal. Som et spesialtilbud nå i august, gir AT&T alle kunder tilbud om å prøve ut tjenesten gratis. Den første halvtimen er gratis om du ringer fra ett land til et annet via AT&T @phone. Japanske kunder får tilbud om ytterligere rabatter, opplyser AT&T.

For mer informasjon om den nye tjenesten; følg lenken øverst til høyre på denne siden.

Til toppen