BEDRIFTSTEKNOLOGI

AT&T slår prognosene

USAs største teleselskap, AT&T, økte overskuddet med 42 prosent i årets første kvartal, mens salgsveksten ble 6,1 prosent. Det er i hovedsak innenfor Internett, mobiltelefoni og bedriftskommunikasjon selskapet vokser.

Frode Eriksen
27. apr. 1999 - 16:58

42 prosent er den største kvartalsveksten selskapet har levert de siste to årene. Overskuddet på 1,78 milliarder dollar var en økning fra 1,25 milliarder dollar i første kvartal i fjor, som var i overkant av forventningene til AT&T. Resultatet er ekskludert kabel-selskapet TCI som ble kjøpt i mars for 59,4 milliarder dollar.

Salgsveksten endte på 6,1 prosent eller 13,61 milliarder dollar. Også dette bedre enn forventningene på fem prosent. Selskapets toppsjef C. Michael Armstrong har siden han overtok sjefsstolen kuttet kostnadene i selskapet, som i dag veier opp for en noe lavere bruk av AT&T som distributør av rikstelefoni innen USA.

Mobilområdet går svært bra for selskapet, som kunne notere seg for en salgsvekst på 40 prosent.

Aksjen har hatt en god utvikling i år med en vekst på 4,8 prosent, mens budet på MediaOne mandag, som løper opp i 62,5 milliarder dollar ikke har imponert aksjemarkedet. Tvert imot har aksjen falt 6,7 prosent siden mandag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.