BEDRIFTSTEKNOLOGI

AT&T-topper slutter

Tre av AT&T-sjefene som har jobbet med selskapets satsing på trådløs telefoni, slutter for å begynne hos sin tidligere sjef, mobiltelefonmilliardæren Craig McCaw.

Frode Eriksen
9. mai 1997 - 14:46

Craig McCaw som ble milliardær etter å ha solgt mobiltelefonselskapet sitt til AT&T, vil etablere et joint venture med AT&T-toppene med tanke på å konkurrere på lokaltelefonmarkedet, blant annet mot AT&T.

De tre som har sluttet er Steven Hopper, leder for AT&T Wireless, nestleder i styret for AT&T Wireless, Wayne Perry og tidligere leder for avdelingen som har holdt kontakt med myndighetene i tele-saker, Gerald Salemme. Sistnevnte har den siste tiden bidratt til AT&Ts lobbyvirksomhet i forbindelse med teleliberaisering, skriver Wall Street Journal.

Hopper er allerede erstattet med Daniel Hesse. Han får nå oppgaven med å fullføre lisensavtaler med myndighetene og fullføre kompletteringen av AT&Ts nett i USA.

Avgangen til de tre topplederne er ventet å få konsekvenser for AT&T ut over det at de må erstattes. Avdelingen for trådløs kommunikasjon er støttet av morselskapet med USD 20 millioner, med tanke på at avdelingen skal vokse, spesielt innenfor lokaltelefoni. AT&T møter imidlertid knallhard konkurranse fra flere andre selskap. En av de største konkurrentene er Sprint, som også jobber med å bygge ut et nasjonalt nett.

AT&Ts satsing på trådløs kommunikasjon er sentral i selskapets strategi for å bli en sentral aktør i markedet for lokaltelefoni som er i ferd med å liberaliseres. Når sentrale personer i styringen av utbyggingen forsvinner, vil også mulighetene for inntjening på nettet bli mindre på kort sikt.

McCaw er selv storaksjonær i AT&T, men skal nå konkurrere med selskapet på nye og etter hvert åpne markeder. Det skjer også gjennom selskapene Nextel Communications og Teledesic som begge satser på trådløs kommunikasjon, og som begge har McCaw som storaksjonær.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.