JUSS OG SAMFUNN

Atea-ansatt kontrollerte smørekonto

Og ledelsen skal ha visst om det.

En ansatt har i avhør fortalt at ledelsen i danske Atea kjente til en konto som ble brukt til å betale reiser for offentlig ansatte.
En ansatt har i avhør fortalt at ledelsen i danske Atea kjente til en konto som ble brukt til å betale reiser for offentlig ansatte. Bilde: Pressefoto/Torben Klint
17. juni 2015 - 15:00

En medarbeider ved det danske Atea-kontoret har innrømmet at han kontrollerte en egen smørekonto i selskapet, skriver computerworld.dk.

Pengene skal ha blitt brukt til å sikre seg IT-kontrakter ved å betale reiser og hotell for offentlig ansatte i Sjælland fylke.

Dansk politi er i gang med en større etterforskning, og seks personer er varetektsfengslet.

Les mer: Tidligere Atea-sjefer fengslet og siktet for bestikkelser

Sjefene skal ha visst

Opplysningene om en egen intern konto med ikke helt legale formål kommer frem i utskrift av forhør som den danske nettavisen har fått innsyn i.

Den fengslede Atea-medarbeideren benekter å ha deltatt i korrupsjon.

Vedkommendenekter har ifølge utskriften også forklart at flere andre kjente til den spesielle kontoen, inkludert den sittende ledelsen i Atea i Danmark.

Konsernet ledes av den norske konsernsjefen Steinar Sønsteby.

Han har tidligere sagt til digi.no at etterforskningen kom overraskende på ham. Senere er det kommet frem at han ble orientert da dansk ledelse kjørte en intern opprydding i fjor.

Les mer: – Det verste en konsernsjef kan oppleve

Reagerte for sent

Atea-sjef Morten Felding har tidligere uttalt at han tok umiddelbare grep for å rydde opp da han ble kjent med forholdene - og det har bidratt til at politiet satte i gang etterforskningen.

Felding er selv siktet for å ha reagert for sent.

Les også: Den danske toppsjefen er siktet i korrupsjonssaken

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.