MOBILTELEFONI

Atea blir mobilselskap

Atea kaster seg inn i kampen om mobilkundene, og blir virtuell operatør etter sommerferien.

Michael Jacobs sikter mot 20 prosents markedsandel for Atea mobil. Atea-sjefen mener det er en selvfølge at selskapet nå må gå denne veien.
Michael Jacobs sikter mot 20 prosents markedsandel for Atea mobil. Atea-sjefen mener det er en selvfølge at selskapet nå må gå denne veien. Bilde: Gry Traaen
Varog KervarecVarog KervarecFagredaktør
5. apr. 2017 - 08:55

Ett døgn etter at Telia fikk klarsignal av Konkurransetilsynet til å kjøpe Phonero, kommer nyheten om at Atea ønsker å tette hullet i markedet etter konsolideringen.

Ambisjonen er å ta posisjonen som den ledende aktøren på mobile løsninger for bedriftsmarkedet. For å få til dette, kjøper selskapet 17,5 prosent av plattformselskapet Erate.

– Når IT og telekommunikasjon smelter sammen i løsninger som gir markedet stor verdi innenfor tingenes Internett, stordata og analyse, er det helt naturlig for oss som landets ledende systemintegrator å innta denne posisjonen, sier administrerende direktør Michael Jacobs i Atea Norge i en pressemelding.

Han ønsker å tilby selskapets kunder en mobil plattform som bidrar til å realisere de store mulighetene den teknologiske utviklingen gir.

– Derfor oppretter vi Atea mobil, som skal bli den foretrukne leverandøren av fremtidens mobile løsninger for våre kunder, fortsetter Jacobs.

Vil ha 20 prosent

Ifølge Jacobs har selskapet en klar ambisjon om å drive frem innovasjon og digitalisering, og samtidig tilby både eksisterende og nye kunder bedre tjenester og konkurransedyktige priser.

– Vi har i første omgang et mål om å ta minst 20 prosent av det totale mobilmarkedet.

Utover å levere tradisjonelle mobilabonnementer, vil Atea også legge til rette for den ventede veksten innen nye enheter som trenger å være tilkoblet mobilnettet.

Jacobs mener bruken av slike enheter vil eksplodere i omfang på veien mot fremveksten av smarte byer, Industri 4.0, digitalisering av velferd, skole og samferdsel, etablering av smarte bygg og i bedrifter generelt.

– Med den lange erfaringen og den brede kompetansen vi har innen IT og systemintegrasjon, er det ingen norske selskaper som vil være bedre posisjonert enn oss til å tilby fremtidens mobile løsninger, mener Atea-sjefen ubeskjedent.

Kjøper andel i Erate

I forbindelse med lanseringen kjøper Atea 17,5 prosent av selskapet Erate, som gjennom flere år har tilrettelagt for nyetableringer i telebransjen. Atea mener dette vil gi dem enda større muskler til å drive produkt- og tjenesteutvikling i mobilmarkedet.

For Erate er Ateas satsing og inntreden i selskapet gode nyheter.

Daglig leder Ove Vik i Erate er veldig fornøyd med at Atea kjøper seg inn i selskapet. Erate omtales som en MVNE, det vil si "Mobile Virtual Network Enabler".   
Daglig leder Ove Vik i Erate er veldig fornøyd med at Atea kjøper seg inn i selskapet. Erate omtales som en MVNE, det vil si "Mobile Virtual Network Enabler".   

– Dette vil styrke utfordrerne i det norske mobilmarkedet, mener gründer og daglig leder i Erate, Ove Vik.

– Det er veldig bra å ha med Atea som strategisk partner, som er en økonomisk sterk IT-innovatør. Det vil sørge for sterk konkurransekraft for våre kunder i tiden fremover, mener han.

Tror på 100 ansatte

I første omgang er det rekruttert 30 ansatte internt i Atea som vil jobbe i den nye forretningsenheten, men Jacobs ser for seg en rask vekst mot 100 medarbeidere.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

– Vi har svært mye kompetanse på telekommunikasjon allerede, og vi vil selvsagt fortsette jakten på de beste hodene for å bygge fremtidens beste mobile plattform. Vår ambisjon er klar; vi skal hjelpe våre kunder til å utnytte alle mulighetene digitalisering gir. Atea mobil er et sentralt element i dette arbeidet, sier Jacobs.

Satsningen vil i første omgang gjøres i Norge, samtidig som selskapet løpende vil vurdere lansering i de øvrige landene Atea opererer i.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.