Ombestemte seg: Konkurransetilsynet lar Telia kjøpe Phonero likevel

Vurderte å si nei i februar, nå snur Konkurransetilsynet.

Nå har Telia-sjef Abraham Foss og Phonero-sjef Thore Berthelsen grunn til å smile. Konkurransetilsynet har - uten forbehold - godkjent Telias kjøp av Phonero.
Nå har Telia-sjef Abraham Foss og Phonero-sjef Thore Berthelsen grunn til å smile. Konkurransetilsynet har - uten forbehold - godkjent Telias kjøp av Phonero. (Bilde: Varog Kervarec)

Vurderte å si nei i februar, nå snur Konkurransetilsynet.

Konkurransetilsynet har godkjent Telias oppkjøp av Phonero. Det skriver tilsynet i en melding.

I et varsel sendt den 27. februar varslet Konkurransetilsynet at de vurderte å si nei til fusjonen mellom de to teleselskapene, men Telia og Phonero hadde anledning til å uttale seg før den endelige beslutningen skulle tas. Tilsynet mottok partenes tilsvar til varselet 20. mars 2017.

– Konkurransetilsynet har etter en grundig vurdering kommet til at Telias oppkjøp av Phonero ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse, sier konkurransedirektør Lars Sørgard i en pressemelding.

Avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet skriver i pressemeldingen at de etter partenes tilsvar og ytterligere vurderinger har kommet frem til at Phonero etter oppkjøpet blant annet får reduserte kostnader som vil komme kundene til gode.

Phonero slipper roamingavgifter

Vårt søsternettsted Inside Telecom (abonnementstjeneste) har snakket med Nese.

– Vi kom med et varsel og en foreløpig vurdering. Etter den tid har vi mottatt tilsvar fra partene og gjort en vurdering i etterkant og funnet at det ikke er grunnlag for å gjøre inngrep i oppkjøpet. Våre prosesser er reelle, vi vurderer innspillene som kommer inn, understreker Nese.

Han forteller at Phonero har hatt en betydelig utgift til gjesting («roaming») i Telenors nett i dag, og at denne utgiften vil falle bort når Phonero blir en del av Telia. Dette vil komme kundene til gode, mener Konkurransetilsynet.

Fornøyd

Konsernsjef Johan Dennelind i Telia Company er fornøyd med konklusjonen.

– Jeg gleder meg mye over våre framskritt i Norge, som er et marked der jeg ser stort potensial for Telia til å investere mer og tilby mer til kunder og samfunn. Kjøpet av Phonero vil styrke vår markedsposisjon og vi blir en enda sterkere utfordrer i bedriftssegmentet, skriver Dennelind i en pressemelding.

Telia Norge-sjef Abraham Foss er også fornøyd.

– Vi er fornøyd med Konkurransetilsynets godkjenning. Sammenslåingen vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en mer slagkraftig utfordrer til Telenor også i bedriftsmarkedet. Det er godt nytt for alle norske bedrifter og virksomheter, sier Foss i en pressemelding.

Telia og Telenor er de to største aktørene i det norske mobilmarkedet. Utfordreren Phonero er imidlertid nesten like stor som Telia i bedriftssegmentet, med rundt 13 prosent av markedet hver. 

Lurer du på hvilket mobilabonnement for bedrifter som er billigst? Prøv vår mobilkalkulator her »

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen