KARRIERE

Atea bøyer ikke av

IT-ansatte streiker for tariffavtale.

29. apr. 2013 - 08:06

Oslo (NTB): EL & IT Forbundet har tatt 81 ansatte i det børsnoterte IT-selskapet Atea ut i streik fra mandag. Forbundet har satt i gang streiken for å få en tariffavtale, noe Atea sier nei til.

– Det har per nå ikke vært kontakt mellom partene, og det er ikke gitt signaler om at det kommer til å skje. Det betyr at streiken iverksettes mandag 29. april, opplyser Forbundet mandag morgen.

Administrerende direktør Steinar Sønsteby i Atea sier selskapet ikke vil foreta seg noe.

– Vi har ikke hatt noen kontakt med EL & IT-forbundet. De ønsker en sentral avtale, men under 5 prosent av ansatte i IT-bransjen ønsker det. Vi mener vi har systemer i vår bedrift som overgår alt det en slik avtale vil innebære, og vi har etterlyst hva forbundet mener mangler, men så langt har vi ikke fått noe svar tilbake, sier Sønsteby til NTB.

Bakgrunnen for streiken er at de ansatte i Atea ikke får tariffavtale, da selskapet ikke er tilsluttet noen arbeidsgiverorganisasjon. Det er om lag 1.700 ansatte i Atea i Norge og av dem er snaut 100 organisert i EL & IT-forbundet. Sønsteby sier kravet har liten oppslutning blant de øvrige ansatte og bedyrer at kundene til Atea ikke vil merke noe til streiken.

– Dette vil berøre 23 kontorer hos oss, men det vil gi liten eller ingen effekt, sier Sønsteby.

EL & IT-forbundet har varslet at også 2.900 medlemmer i fire energiverk; Troms Kraft, BBK, Skagerak Energi og Eidsiva Energi, samt i bedriften Relacom, vil bli tatt ut i sympatistreik fra 7. mai. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.