Atea bytter norgessjef

Steinar Sønsteby får opprykk.

Steinar Sønsteby har skaffet seg en høy stjerne i Atea etter flere pen vekst. Nå blir får han en ny topprolle på konsernnivå.
Steinar Sønsteby har skaffet seg en høy stjerne i Atea etter flere pen vekst. Nå blir får han en ny topprolle på konsernnivå. (Bilde: Per Ervland)

Steinar Sønsteby får opprykk.

Atea gjør endringer i lederkabalen når Nordens største leverandør av IT-infrastruktur nå skal stake ut en ny kurs under slagordet «sammen mot toppen».

Steinar Sønsteby belønnes med et opprykk etter å ha levert pene resultater som administrerende direktør for den norske virksomheten de siste seks årene.

Fra den 1. oktober blir han «executive senior vice president» på konsernnivå, kun underlagt den danske toppsjefen Claus Hougesen.

Dag Fodstad overtar som adm.dir. for Atea i Norge.
Dag Fodstad overtar som adm.dir. for Atea i Norge.

Dag Fodstad (f. 1961) er utpekt som ny administrerende direktør for Atea i Norge. Dette er også et internt opprykk. Fodstad er utdannet siviløkonom fra BI og har mer enn 20 års erfaring fra IT-bransjen. I Atea har han 12 års fartstid, de siste seks av dem som direktør for markedsføring, partner- og forretningsutvikling.

Videre går Sønsteby inn som ny styreleder for den norske virksomheten. Dette gjør han for å «opprettholde kontinuitet og den gode utviklingen i Norge», heter det i en børsmelding.

I sin nye rolle vil Sønsteby være ansvarlig for overordnet salg, markedsføring, leverandørstrategi, logistikk og innkjøp på tvers av markedene de opererer i; Norge, Sverige, Danmark, Finland og Baltikum.

Hensikten med dette er å sørge for bedre utnyttelse av synergiene som finnes, oppgir selskapet i meldingen.

    Les også:

Til toppen