Atea danket ut tre andre

Skal levere samhandling til helse-Norge for 200 millioner kroner.

Atea sikret seg en rammeavtale verdt 200 millioner. Bare signeringen gjenstår.
Atea sikret seg en rammeavtale verdt 200 millioner. Bare signeringen gjenstår. Bilde: Espen Zachariassen
18. nov. 2015 - 16:57

Atea melder onsdag at de har vunnet rammeavtale på løsninger for samhandling til helsesektoren.

Beslutningen kan riktignok påklages fram til endelig signering 30. november, men det har ikke hindret selskapet fra å ta seieren på forskudd.

Avtalen med Norske Helsenett, som omfatter blant annet alle helseforetakene og de private sykehusene har en oppgitt verdi på 200 millioner kroner fordelt over fire år.

Leveransene vil omfatte både produkter og tjenester innen tale, video og meldingsformidling. Inkludert er også drift av sentral infrastruktur.

– Atea vant avtalen i konkurranse med tre andre aktører, sier Håkon Grimstad i Norsk Helsenett i en pressemelding. Det fremgår ikke hvem som gikk tapende ut.

Ifølge Grimstad falt valget på selskapet de mente hadde den beste løsningen for deres behov, men også det mest fordelaktige tilbudet rent økonomisk.

Atea er også partner med den norske videooppstarten Acano, som tilbyr løsninger som sørger for at videomøter og samhandling fungerer på tvers av ulikt utstyr og programvare.

IT-infrastruktur og -tjenesteselskapet Atea har 6.800 ansatte og er notert på Oslo Børs. I fjor omsatte de for om lag 25 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.