AVTALER & KONTRAKTER

Atea gjør et av sine største oppkjøp

Sluker ledende dansk systemintegrator.

Ateas konsernsjef Steinar Sønsteby foretar et stort oppkjøp i Danmark, som bringer med seg kompetanse på sikkerhet og nettverk, og nærmere 200 nye ansatte.
Ateas konsernsjef Steinar Sønsteby foretar et stort oppkjøp i Danmark, som bringer med seg kompetanse på sikkerhet og nettverk, og nærmere 200 nye ansatte. Bilde: Per Ervland
4. des. 2014 - 10:12

Atea kjøper opp Axcess A/S, en systemintegrator i Danmark som blant annet er eneleverandør av nettverkskomponenter til den danske staten.

Den avtalte kjøpesummen tilsvarer 369 millioner norske kroner, pluss det virksomheten rekker å tjene fram til transaksjonen er gjennomført.

Oppkjøpet krever grønt lys fra danske konkurransemyndigheter, noe de venter i løpet av neste måned.

Det gjør dette til det største oppkjøpet deres i kroneverdi, i hvert fall siden gamle Topnordic og Ementor fusjonerte i 2006 og dannet det som ble Nordens største aktør innen IT-infrastruktur.

Axcess med hovedkontor i København og avdeling i Årshus har 190 ansatte. Nettverk og nettverkssikkerhet, datasenter og samhandling er forretningsområdene.

– Cisco er den desidert viktigste leverandøren, både til Axcess og Atea. Vi er svakere på den type butikk, altså nettverk, sikkerhet og videokonferanse i Danmark, enn det vi er i Norge og Sverige. Det er grunnen til oppkjøpet, vi ønsker å styrke oss strategisk, sier konsernsjef Steinar Sønsteby til digi.no.

Ifølge ham er selskapet de nå kjøper et «ekstremt kompetent» selskap, som også vil bringe med seg en styrke de regner med å få glede av også i det norske markedet.

– De har noen av de aller skarpeste knivene i skuffen på nettverk og sikkerhet. Og så gleder vi oss til å få cirka 200 nye kolleger i Atea.

Sønsteby kjenner selv Axcess-gründer Stig Abildsø, som nå velger å selge aksjene sine sammen med resten av ledelsen, samt nøkkelansatte som også var aksjonærer, men de blir også med videre etter salget.

– Det er ikke unaturlig at gründere velger å selge seg ut på et tidspunkt. Jeg kjenner Stig godt fra før. Denne typen muligheter dukker opp fordi Atea er den vi er, sier han.

Sterk vekst

Axcess omsatte for 682 millioner kroner i siste regnskapsår, som ble avsluttet i juni. Det med en bunnlinje (EBITDA) på 47 millioner kroner. For inneværende regnskapsår ventes inntektene å øke til 855 millioner kroner med et resultat på 61 millioner kroner. Dette ifølge en børsmelding Atea sendte ut torsdag morgen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.