Atea kan bli kjøpt opp

Forhandler om bud.

Atea kan bli kjøpt opp
Ateas styreleder, Ib Kunøe, er i ferd med å selge selskapet. Et oppkjøpsfond skal være aktuell kjøper av aksjene. Bilde: Per Ervland

Nordens største leverandør av IT-infrastruktur, Atea, kan bli kjøpt opp. Det skriver selskapet i en børsmelding.

I meldingen fremgår det at de kan bekrefte at enkelte av selskapets aksjonærer og styret er i diskusjon med et internasjonalt oppkjøpsfond. Dette har kommet i stand etter at selskapet begynte å sondere markedet etter en «strategisk gjennomgang».

Atas største aksjonær, det danske selskapet Systemintegrasjon ApS, er i forhandlinger om å selge sine aksjer til 65 kroner per aksje.

Atea, her ved salgsdirektør og tidligere Norgesjef Steinar Sønsteby, er til salgs.
Atea, her ved salgsdirektør og tidligere Norgesjef Steinar Sønsteby, er til salgs. Bilde: Per Ervland

Men dette forutsetter at de andre aksjonærene får selge sine aksjer til 70 kroner per stykk. Dersom oppkjøpsfondet legger 70 kroner per aksje på bordet for Atea vil styret anbefale aksjonærene å selge, skriver Atea i meldingen.

Men den potensielle kjøperen vil først fremme et bud dersom de får inn et tilstrekkelig antall aksepter fra viktige nøkkelaksjonærer.

– Visse andre større aksjonærer har allerede konkludert at de vil støtte det potensielle tilbudet, og den potensielle tilbyderen vil fortsette å søke støtte fra ytterligere aksjonærer for å nå den nødvendige grad av forhåndsaksept, skriver Atea.

Men i meldingen fremgår det at diskusjonene ikke er konkludert og det er ikke inngått noen endelig avtale. Det er heller ingen sikkerhet for at diskusjonene vil føre til et tilbud, melder Atea som har engasjert investeringsbanken SEB Enskilda som rådgiver.

Aksjekursen til Atea spratt opp over 12 prosent, til 66,5 kroner per aksje, rett etter at nyheten ble kjent i markedet.

    Les også: