AVTALER & KONTRAKTER

Atea kjøper opp

Sikrer seg spesialisert AV-leverandør.

1. sep. 2011 - 09:31

Det børsnoterte IT-selskapet Atea melder torsdag at de har inngått en avtale om å kjøpe samtlige aksjer i FotoPhono, som er en spesialisert leverandør av AV-løsninger.

FotoPhono er et norsk selskap med 137 medarbeidere og med kontorer i Oslo, Bergen, Gjøvik, Trondheim, Drammen og Stavanger.

Selskapet er en spesialisert AV-leverandør og har i tillegg drevet en fotobutikk samt grafisk produksjon. De to sistnevnte forretningsområder, med totalt 20 medarbeidere, selges før Ateas overtagelse og er således ikke en del av den overtatte virksomheten. Det fremgår av en børsmelding Atea har sendt ut.

Den delen av FotoPhono som Atea overtar hadde driftsinntekter på 268 millioner kroner i 2010, og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 18,8 millioner kroner. I år ventes selskapet å omsette for 290 millioner kroner og ha et tilsvarende driftsresultat som over på 22 millioner kroner.

Ateas sjef i Norge, Steinar Sønsteby, kjøper AV-spesialist.
Ateas sjef i Norge, Steinar Sønsteby, kjøper AV-spesialist.

Atea kjøper selskapet for å styrke seg innen salg av AV-løsninger, noe som igjen skal styrke selskapets satsning innen Unified Communication. FotoPhono driver med salg, service og installasjon av audiovisuelt utstyr og annet utstyr knyttet til presentasjonsteknikk.

–Selskapet har en sterk posisjon med mange store kunder i hele Norge innenfor dette segmentet. Alle medarbeidere vil fortsette i Atea for å styrke Ateas kompetanse, melder Atea.

Den avtalte prisen på selskapet på 89 millioner kroner inkludert gjeld, samt en earn-out på maksimalt 14 millioner kroner dersom FotoPhono oppnår sine resultatmål for 2011.

Meglerhuset Pareto, som følger Atea-aksjen, skriver i en oppdatering til sine kunder torsdag morgen at prisen Atea betaler er attraktiv, og at dette vil hjelpe selskapet å nå sine vekstmål i videokonferansemarkedet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.