RESULTATERFINANS

Atea-oppkjøp strandet

Storaksjonær ville ikke selge.

Det ble ikke noe salg på Ib Kunøe, den danske investoren som eier over 28 prosent av aksjene i Atea.
Det ble ikke noe salg på Ib Kunøe, den danske investoren som eier over 28 prosent av aksjene i Atea. Bilde: Per Ervland
19. okt. 2012 - 09:31

Denne uken ble det kjent at et oppkjøpsfond snuste på Nordens største leverandør av IT-infrastruktur, Atea.

Ateas hovedaksjonær, den danske investoren Ib Kunøe, meldte at han var villig til å selge sine aksjer til 65 kroner per aksje. Dette forutsatte imidlertid at de øvrige aksjonærene fikk betalt 70 kroner for hver av sine aksjer. Men partene ble ikke enige. Dermed er oppkjøpsprosessen avblåst.

– Diskusjonene er nå blitt avsluttet ettersom det ikke har vært mulig å nå en endelig avtale mellom den potensielle tilbyderen og den største aksjonæren i Selskapet, Systemintegration ApS. Følgelig har en endelig avtale mellom den potensielle tilbyderen og Selskapet heller ikke blitt oppnådd, skriver selskapet i en børsmelding.

Styret i Atea har helt siden februar sondert markedet med tanke på oppkjøp, og siden det ikke ble en avtale denne gangen er det lite trolig at det kommer et nytt bud på selskapet, sier aktører i finansmarkedet til digi.no.

Ib Kunøe har rett over 28 prosent av aksjene i selskapet og lå an til å innkassere over 1,8 milliarder kroner på et oppkjøp. Hans motivasjon for å søke etter eventuelle kjøpere skal ha vært frustrasjon over den labre kursutviklingen til selskapet. Atea har levert svært gode resultater de siste årene.

En av de største bidragsyterne har vært den norske avdelingen, som inntil nylig ble ledet av Steinar Sønsteby. De har levert rundt 20 prosent årlig vekst hvert kvartal de siste årene. Sønsteby ble i oktober forfremmet til salgs- og produktdirektør for Atea i Norden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.