ATI: Avansert 3D-grafikk for bærbare

ATI har kunngjort Mobility Radeon, en 3D grafikkpakke med integrert minne og prosessor, som de hevder er markedets mest avanserte for bærbare PC-er.

ATI har kunngjort Mobility Radeon, en 3D grafikkpakke med integrert minne og prosessor, som de hevder er markedets mest avanserte for bærbare PC-er.

Mobility Radeon nytter den samme grafikkjernen som ATI Technologies nytter i grafikkkortet Radeon for stasjonære PC-er. Samtidig har den spesielle energistyringsegenskaper.

Under vanlig bruk kopler den fra kretser som ikke er i bruk, slik at energiforbruket kommer ned i 0,5 watt, tilsvarende nivået til de siste mobile prosessoren til Intel.

Den vil leveres i pakker integrert med opptil 16 MB SDRAM. PC-leverandører vil kunne bygge ut grafikkminnet med ytterligere 64 MB.
Den samme brikken kan med andre ord brukes både der det er om å gjøre å holde liv i batteriene lengst mulig, og der det er nødvendig å tilby avansert grafikk til 3D, doble skjermer og liknende.


I lavende 3D vil energiforbruket være rundt 1 watt.

Brikken kan støtte opptil 2048 ganger 1536 bildepunkter i 32 biters farge.

Mobility Radeon vil bare selges til leverandører av bærbare PC-er. ATI har i dag 44 prosent av markedet for grafikkbrikker til bærbare PC-er, ifølge Mercury Research. Blant kundene finnes Apple, Compaq, Dell, Fujitsu, Hewlett-Packard, IBM og Toshiba.

For de som vil oppgradere Mobility Radeon til noe tilsvarende ATIs All-in-Wonder videokort, vil ATI tilby en egen programvarepakke.

Til toppen