ATI integreres tettere med resten av AMD

Skal ikke lenger være egen forretningsenhet.

ATI integreres tettere med resten av AMD

Skal ikke lenger være egen forretningsenhet.

AMD kunngjorde i går en ny, omfattende omstrukturering av selskapet. Den viktigste endringen blir at selskapet i praksis slår sammen aktivitetene knyttet til prosessor- og grafikkprodukter.

AMD kjøpte ATI i 2006. ATI leverte da grafikkprosessorer og brikkesett. Fram til nå har ATI vært en egen forretningsenhet under AMD, men denne ordningen ser nå ut til å bli avviklet.

AMD skal nå organiseres omkring fire grupper.

Den ene er en produktgruppe ledet av Rick Bergman som skal være ansvarlig for å levere alle plattformene og produktene til AMD, samt samkjøre produktutviklingsgruppene for grafikk- og mikroprosessor til et felles team. Bergman har til nå vært sjef for ATI-virksomheten.

I tillegg kommer gruppe for avansert teknologi, som skal fokusere på å utvikle AMDs framtidige teknologiinnovasjoner, samt en gruppe for markedsføring og en gruppe for salg.

Hensikten med omstruktureringen skal være å optimalisere driften av selskapet og utviklingen av grafikk- og mikroprosessorene, samt å videreføre integrasjonen mellom x86- og grafikkteknologiene.

- Den eneste generasjonen med innovasjon i IT-industrien vil baseres på fusjonen mellom teknologiene for mikroprosessorer og grafikk. Med disse endringene, har vi den rette organisasjonen på plass til å gjøre framtiden for databehandling mulig, sier Dirk Meyer, AMDs toppsjef, i en pressemelding.

    Les også:

Til toppen