SKYTJENESTER

Atlassian skal fase ut Server-produktene

Vil flytte flere av kundene over i skyen.

Jira er blant produktene som snart bare vil være tilgjengelige som en skybasert tjeneste.
Jira er blant produktene som snart bare vil være tilgjengelige som en skybasert tjeneste. Skjermbilde: Atlassian
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. okt. 2020 - 05:00 | Endret 20. okt. 2020 - 10:06

Oppdatert kl. 10.06: I den opprinnelige teksten kom vi i skade for å skrive at nyheten gjelder alle «on-premises»-produktene. Det er ikke korrekt, da Atlassian Data Center-produktene ikke er berørt. Dette er nå korrigert i saken.

Atlassian, som står bak blant annet prosjekt- og samarbeidsprodukter som Jira, Trello og Confluence, skal slutte å tilby produktserien Server, som kundene kan kjøpe og drifte selv. Dette skriver selskapet i en pressemelding. Det som ikke er berørt, er Atlassian Data Center-produktene, som i utgangspunktet er beregnet for de største kundene.

Den 2. februar 2021 vil Atlassian slutte å selge nye lisenser til Server-produktene. Fornyelse eller oppgradering av eksisterende serverprodukter vil på det samme tidspunktet få nye priser. 

Dette vil etter hvert også berøre dagens kunder, for den 2. februar 2024 vil Atlassian avslutte støtten for Server-produktene. Det vil si at selskapet ikke lenger vil tilby oppdateringer eller kundestøtte til disse produktene. 

Atlassian vil gjerne ha kundene over på skybaserte tjenester før den tid. Selskapet tilbyr derfor «lojalitetsrabatt» til de eksisterende kundene som tar skrittet over i løpet av de neste tre årene. 

Alternativet er at kundene kjøper en dyrere Data Center-lisens.  Etter det Digi.no forstår, er installasjonsfilen for Server og Data Center er allerede i dag den samme, så kundene trenger bare å endre lisensnøkkelen.

Vinterlig bilde av Tietoevrys kontor i Espoo, Finland.
Les også

Tietoevry-angrepet: 20 år med data er trolig borte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.