Finance Innovation i Bergen

Atle (43) skal få gamle konkurrenter til å samarbeide i Norges første fintech-klynge

Tidligere rivaler skal samarbeide om utvikling av elektronisk lommebok, kunstig intelligens og blockchain. Fintech-klyngen i Bergen er landets første.

OPPSTART: Atle Sivertsen, siviløkonomen fra NHH, er pekt ut til å lede prestisjesatsingen Finance Innovation i Bergen. Arbeidet med Norges første fintech-klynge starter nå i januar.
OPPSTART: Atle Sivertsen, siviløkonomen fra NHH, er pekt ut til å lede prestisjesatsingen Finance Innovation i Bergen. Arbeidet med Norges første fintech-klynge starter nå i januar. (Foto: Jørn-Arne Tomasgard)
EKSTRA

Tidligere rivaler skal samarbeide om utvikling av elektronisk lommebok, kunstig intelligens og blockchain. Fintech-klyngen i Bergen er landets første.

  • FinTech
TUNG GRUPPERING: Modellen på Atle Sivertsens PC viser at det er tunge aktører som står bak fintech-satsingen Finance Innovation. Over 40 selskaper er med. Foto: Jørn-Arne Tomasgard

BERGEN (digi.no): Fintech-klyngen er satt sammen av store banker som DnB, Sparebanken Vest, SR Bank, Fana Sparebank og Sbanken. Innen forsikring er Tryg, Frende og Nordea blant de som er med. Fra akademia Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole og Høgskolen på Vestlandet. Tech-konkurrentene Evry, KnowIt, Miles og Webstep er blant de involverte. Mens konsulentselskaper som PWC, Deloitte og Accenture skal prøve å enes om en felles vei innen sitt forretningsområde. Dette er bare et utvalg, til sammen over 40 solide selskaper med omkring 25.000 ansatte skal bidra til et løft der målsettingen er å skape finansteknologi for verdensmarkedet.

månedlig

Kr 235
Kr 59 per uke
Kjøp
Én måned gratis
Juletilbud: 700 kr i rabatt første år. Som Ekstra abonnent får du tilgang til 45 eksklusive saker hver uke.
* Tilbud og kampanjer kan ikke kombineres med andre rabatter.
Ubegrenset tilgang til tu.no og digi.no | Historisk arkiv: Teknisk Ukeblad fra 1854 til i dag | Rabatt på konferanser
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Abonnementet autofornyes og kan sies opp når som helst.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på ekstra@tu.no
Til toppen