FINTECH

Atle (43) skal få gamle konkurrenter til å samarbeide i Norges første fintech-klynge

Tidligere rivaler skal samarbeide om utvikling av elektronisk lommebok, kunstig intelligens og blockchain. Fintech-klyngen i Bergen er landets første.

OPPSTART: Atle Sivertsen, siviløkonomen fra NHH, er pekt ut til å lede prestisjesatsingen Finance Innovation i Bergen. Arbeidet med Norges første fintech-klynge starter nå i januar.
OPPSTART: Atle Sivertsen, siviløkonomen fra NHH, er pekt ut til å lede prestisjesatsingen Finance Innovation i Bergen. Arbeidet med Norges første fintech-klynge starter nå i januar. Foto: Jørn-Arne Tomasgard
TUNG GRUPPERING: Modellen på Atle Sivertsens PC viser at det er tunge aktører som står bak fintech-satsingen Finance Innovation. Over 40 selskaper er med. Foto: Jørn-Arne Tomasgard

BERGEN (digi.no): Fintech-klyngen er satt sammen av store banker som DnB, Sparebanken Vest, SR Bank, Fana Sparebank og Sbanken. Innen forsikring er Tryg, Frende og Nordea blant de som er med. Fra akademia Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole og Høgskolen på Vestlandet. Tech-konkurrentene Evry, KnowIt, Miles og Webstep er blant de involverte. Mens konsulentselskaper som PWC, Deloitte og Accenture skal prøve å enes om en felles vei innen sitt forretningsområde. Dette er bare et utvalg, til sammen over 40 solide selskaper med omkring 25.000 ansatte skal bidra til et løft der målsettingen er å skape finansteknologi for verdensmarkedet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.