Atmel dro ned Nasdaq

Brikkeprodusenten Atmel meldte onsdag at selskapet ville gå med underskudd fjerde kvartal, og aksjen falt med 2 dollar til 17,3 dollar på den amerikanske Nasdaq-børsen samme dag. Meldingen fra brikkeprodusenten ledet en generell nedgang på teknologibørsen på 1,17 prosent.

Atmel, en av verdens ledende produsenter av prosessorer og minne, meldte onsdag at selskapet trolig vil gå med underskudd i fjerde kvartal. Meldingen førte til et fall i aksjekursen til selskapet med 2 dollar, til 17,3 dollar, og meldingen påvirket også markedets utsikter for de øvrige brikkeprodusentene. De amerikanske meglerhusene kunne onsdag notere seg nedgang også for Micron Technology, Advanced Micro Devices (AMD), National Semiconductors og Cyrix.

Apple fikk også gjennomgå på Nasdaq onsdag, og aksjen endte ned 7 prosent, som en reaksjon på den kraftige oppgangen tirsdag da Steve Jobs meldte at selskapet for første gang på lenge ville gå med overskudd.

Tunge selskaper som IBM og Compaq falt også på Nasdaq onsdag, og blant de riktig store var det bare AT&T som viste framgang. Igjen var det eksponeringen overfor de asiatiske markedene som i store trekk avgjorde kursutviklingen til de amerikanske teknologiselskapene.

Nasdaq endte på 1561,70 poeng tirsdag, ned 18,44 poeng tilsvarende 1,17 prosent.

Til toppen