JUSS OG SAMFUNN

Åtte av ti sier nei til pengespill på nettet

De første tallene fra Digital Trend, Digital Hverdags brukerundersøkelse for Internett, er sluppet. De viser at 82 prosent av norske Internett-brukere sier nei til pengespill på nettet. Svarene er imidlertid ikke landsrepresentative, siden spørsmålet ble føyd til midt i undersøkelsesperioden.

Herman Berg
25. nov. 1997 - 18:49

Digital Hverdag er det første av de store selskapene på multimediesiden som utfordrer analysebransjen. Administrerende direktør Bente Sollid har tidligere uttalt at hun synes bruker- og atferdsundersøkelser om Internett er et savn i det norske markedet. Ikke minst fordi kundene til Digital Hverdag etterspør disse i stadig sterkere grad, ifølge selskapet selv.

Derfor har de kommet opp med Digital Trend, en ny undersøkelse som kvartalsvis kartlegger norske nettbrukeres holdninger og atferd. De første tallene som nå er sluppet, viser at 82 prosent svarer nei på spørsmålet om de er villige til å spille på Internett med penger som innsats, dersom muligheten for gevinst er til stede.

Markedsundersøkelsen, som analysebyrået Norsk Statistikk AS på Lillehammer har utført på oppdrag fra Digital Hverdag, viser at kvinner er mer restriktive enn menn. 88 av de spurte sier nei, mens 79 prosent av norske mannfolk, sier nei. 5 prosent er usikre.

Imidlertid er det kun 516 av et totalt utvalg på 1.000 som har svart. Spørsmålet ble føyd til midt i undersøkelsesperioden.

- Tallene er helt ferske, siden vi avsluttet undersøkelsen i går. Vi startet tallinnsamlingen for én uke siden og på torsdag føyde vi til spørsmålet om nettspill. Derfor er ikke svarene landsrepresentative, sier research-ansvarlig Morten Enger Grønvold i Digital Hverdag.

- Global Money Games var ikke den aksellerende faktoren som gjorde at vi føyde til spørsmålet. Men saken er blitt satt på agendaen og er svært aktuell. I Digital Trend skal vi både måle trender over tid, samtidig som vi gjerne vil være høyaktuelle, sier Grønvold som forklaring på at de plutselig føyde et spørsmål til undersøkelsen underveis.

- Fra flere hold har det vært hevdet at dersom folk ønsker å bruke pengene sine på spill, er det en personlig frihet. Ut fra de ferske tallene vi har hentet inn, kan det tyde på at norske Internett-brukere synes skeptiske til å benytte seg av et slikt tilbud. Tallene overrasker forsåvidt ikke. Tilsvarende tendenser har vist seg blant annet i Australia hvor optimismen blant australske investorer fikk seg en knekk da antall spillere på nettet viste seg å være minimale, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.