Åtte gigabyte på to gram

Ikke la deg lure av den beskjedne størrelsen: Det digitale lagringskortet på bildet vil etter hvert gi deg en lagringsplass på åtte gigabyte.

Ifølge produsenten Fuji Photo Film er xD Picture Card verdens minste digitale lagringskort målt i fysisk størrelse. Med målene 20 x 25 x 1,7 millimeter, og en vekt på to gram, gir brikken likevel en lagringskapasitet på åtte gigabyte, loves det.

Men ikke ennå .De første kortene som kommer på markedet har mellom 16 og 128 megabyte lagringsplass, og lanseres i august sammen med nye kameramodeller. Til vinteren får kortet 256 megabyte. Neste steg er 512 megabyte, så videre til åtte gigabyte som blir maksimal lagringsplass, skal en tro markedsdirektør Rolf Erik Smith i Fujifilm Norge i en pressemelding.

Han forteller at kortet skal få bukt med et av de største problemene med flere digitale kameraer: Lang oppstartstid og dårlig batterikapasitet.

- Med xD-kortet er kameraet øyeblikkelig klar til bruk når det slås på, i tillegg er strømforbruket mye lavere, hevder Smith som forteller at det nye xD-kortet er noe tykkere enn Smart Media-kortet, men til gjengjeld skjules de elektroniske kontaktene. Kortet er stivere, og er derfor ikke utsatt for bøyingsskader, og såvel lagrings- som tømmehastigheten skal være betydelig forbedret.

Til toppen