FORBRUKERTEKNOLOGI

Åtte-kjernet spillmaskin er Intels nye monster

Den lenge varslede «Skulltrail» med doble firekjernede prosessorer loves over nyttår.

17. des. 2007 - 13:33

På sitt utviklerforum i Beijing i april i år kunngjorde Intel blant annet en kraftig oppgradert plattform for spillentusiaster og profesjonelle som arbeider med krevende grafikk: «Skulltrail».

På utviklerforumet i San Jose i september viste Intel en prøvemaskin med denne plattformen, avkjølt med hele åtte vifter. Skulltrail ble lovet på markedet innen nyttår.

På en pressebriefing fredag i forkant av forbrukermessen Consumer Electronics Show i Las Vegas over nyttår forklarte Intel at Skulltrail vil komme, i løpet av første kvartal 2008.

Kjernen i den mest avanserte utgaven av Skulltrail vil være en ny firekjernet prosessor, produsert i 45 nanometer: Core 2 Extreme QX9770. Den vil få en klokkefrekvens på 3,2 GHz og en systembuss i 1,6 GHz. Til denne prosessoren hører et nytt brikkesett: X48.

Skulltrail-plattformen består av to firekjernede Core 2 Extreme-prosessorer, med tilhørende brikkesett og fire grafikkort av typen PCI Express x16 Gen 1.1.

En ny egenskap, instruksjonssettet HD Boost, vil tilby raskere koding og dekoding av video, samt bedre ytelse innen gjengivelse av 3D og bilderedigering. For å dra nytte av denne egenskapen, må applikasjoner tilpasses spesielt.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.