Åtte tegn krasjer Skype - for godt 

Microsoft er på saken.

Åtte tegn krasjer Skype - for godt 
Et enkelt sett med tegn kan krasje Skype fullstendig og tvinge reinstallasjon. Microsoft lover at de er på saken. Bilde: Skype

Det har i det siste kommet frem flere rapporter om kommunikasjonsprogrammer som kan påvirkes, gjerne krasje, av spesifikke sett med tegn. 

Populære Skype er sist ute i rekken, og sårbarheten viser seg å være ganske alvorlig. 

Hvis en bruker mottar en beskjed som inneholder tegnene «http://:», er sjansen stor for at appen kan bli tvangsavsluttet.

Les også: 13 tegn får Chrome til å krasje.

Og dette skal gjelde flere versjoner av Skype, både på Windows, iOS og Android. Mac-versjonen, samt den berøringsvennlige Metro-versjonen for Windows 8, skal imidlertid ikke være påvirket. 

Det som er oppsiktsvekkende at det hjelper ikke en gang å rydde i historikken til Skype, da beskjedene blir lastet ned på nytt, og appen kan dermed krasje igjen.

Må reinstallere

I verste fall kan man ende opp med et program som ikke vil starte, og krasjer kontinuerlig. Det gjelder både desktop og mobile plattformer. 

En løsning er å avinstallere Skype, samtidig som man ber personen som har sendt meldingen, om å slette den fra sin side. Dermed må man installere en eldre versjon av programmet.

Les også: Trivielt å forbigå OSX.

Microsoft anerkjenner feilen ovenfor nettstedet VentureBeat - selskapet skal være klart over problemet, og jobber med en løsning. Det er bare å håpe at løsningen kommer snarest.