BEDRIFTSTEKNOLOGI

Åtte tegn krasjer Skype - for godt 

Microsoft er på saken.

Et enkelt sett med tegn kan krasje Skype fullstendig og tvinge reinstallasjon. Microsoft lover at de er på saken.
Et enkelt sett med tegn kan krasje Skype fullstendig og tvinge reinstallasjon. Microsoft lover at de er på saken. Bilde: Skype
3. juni 2015 - 13:38

Det har i det siste kommet frem flere rapporter om kommunikasjonsprogrammer som kan påvirkes, gjerne krasje, av spesifikke sett med tegn. 

Populære Skype er sist ute i rekken, og sårbarheten viser seg å være ganske alvorlig. 

Hvis en bruker mottar en beskjed som inneholder tegnene «http://:», er sjansen stor for at appen kan bli tvangsavsluttet.

Les også: 13 tegn får Chrome til å krasje.

Og dette skal gjelde flere versjoner av Skype, både på Windows, iOS og Android. Mac-versjonen, samt den berøringsvennlige Metro-versjonen for Windows 8, skal imidlertid ikke være påvirket. 

Det som er oppsiktsvekkende at det hjelper ikke en gang å rydde i historikken til Skype, da beskjedene blir lastet ned på nytt, og appen kan dermed krasje igjen.

Må reinstallere

I verste fall kan man ende opp med et program som ikke vil starte, og krasjer kontinuerlig. Det gjelder både desktop og mobile plattformer. 

En løsning er å avinstallere Skype, samtidig som man ber personen som har sendt meldingen, om å slette den fra sin side. Dermed må man installere en eldre versjon av programmet.

Les også: Trivielt å forbigå OSX.

Microsoft anerkjenner feilen ovenfor nettstedet VentureBeat - selskapet skal være klart over problemet, og jobber med en løsning. Det er bare å håpe at løsningen kommer snarest. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.