FORBRUKERTEKNOLOGI

Attraktiv, men «ukjent» mobil klar for Europa

Kinesisk produsent lover programvareoppdatering hver 14. dag.

Kinesiske Oppo Find 5 er en spennende nykommer på det europeiske markedet. Anmeldere mer at mobilen gir et svært solid inntrykk.
Kinesiske Oppo Find 5 er en spennende nykommer på det europeiske markedet. Anmeldere mer at mobilen gir et svært solid inntrykk. Bilde: Oppo
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mai 2013 - 15:25

Smartmobilmarkedet domineres i dag av to store aktører, Samsung og Apple. Nesten alle de andre aktørene sliter med både reduserte markedsandeler og svak økonomi. Unntakene er underskogen av små og veldig små kinesiske aktører. De fleste av disse fokuserer på det kinesiske markedet. Det er stort sett bare Huawei og ZTE som seriøst har forsøkt å komme inn på de vestlige markedene.

Denne uken har det kommet en ny kinesisk aktør på det europeiske markedet, nemlig Oppo, en aktør som i Norge er mest kjent for å levere Blu-ray Disc-spillere. Oppo er et underbruk av Ascension International Trading.

Oppo avduket sin Find 5-mobil allerede i fjor høst og har allerede blitt solgt i Kina og USA en periode.

Find 5 er foreløpig den eneste modellen Oppo har å tilby, men det dreier seg om en ulåst toppmodell med egenskaper som kan gjøre det mulig for den å kunne bli en utfordrer til mobiler som Samsung Galaxy S4 og HTC One.

Noe av det spesielle med denne mobilen er at den i utgangspunktet kun selges gjennom Oppos eget nettsted. Men det er også mulig å kjøpe den via Amazon. Prisen hos Oppo er på 399 eller 429 euro, avhengig av om man velger 16- eller 32-gigabyte-utgaven. Prisen inkluderer frakt. Med norsk merverdiavgift havner prisen på et sted mellom 3700 og 4100 kroner, pluss eventuelle andre avgifter.

Oppo Find 5 er utstyrt med en 5 tommers IPS-skjerm med full HD-oppløsning. Den drives av en firekjernet Qualcomm Snapdragon S4 Pro-brikke fra 2012, den samme som finnes i Nexus 4 (APQ8064), klokket til 1,5 GHz. Brikken har tilgang på 2 gigabyte med RAM.

Mobilen leveres med et 2500 mAh batteri, noe som preger vekt og tykkelsen. Den har ikke støtte for 4G/LTE. Kameraet har 13 megapikslers oppløsning.

Oppo har fått mye positiv omtale for utseendet og byggekvalitet. Et annet trekkplaster er løftet om programvareoppdateringer hver 14. dag. Hvor lenge selskapet vil fortsette med dette, er dog ikke oppgitt. Foreløpig er det Android 4.1 som benyttes, selv om Android 4.2 ble tilgjengelig i november i fjor.

Nedenfor vises en amerikansk omtale av mobilen fra februar i år.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.