Auksjonerer bort 40 millioner

Som digi.no skrev i februar, fikk Tele 1 Europe tildelt de første mobilnumrene fra den nye nummerserien som starter på fire. Dette inkludererer mobilnummer 40 000 000. Nå vil selskapet auksjonere bort dette "gullnummeret".

Tele 1 Europe var det første selskapet som søkte mobiltelefonnumre etter at Post- og teletilsynet hadde åpnet for bruk av mobilnumre som starter på fire i januar. Den nye nummerserien ble tatt i bruk fordi tilsynet ikke hadde særlig flere ni-numre igjen. Nå har selskapet bestemt seg for å la markedskreftene råde, og velger å auksjonere ut mobilnummer 40 000 000 under Færderseilasen til inntekt for Redningsselskapet.

Tele 1 Europe varsler nummerauksjon samtidig som selskapet lanserer egne mobiltjenester. Abonnementet gir en fast samtalepris til selskapets bedriftskunder. Mobiltjenestene er basert på nettkapasitet kjøpt av NetCom.

- Med GSM kompletterer vi vårt tilbud til bedriftsmarkedet. Vi utvikler nå en rekke nye tjenester for å forenkle og effektivisere styring av "mobilflåten" i bedriftene, sier administrerende direktør i Tele1 Europe, Pål E. Vegard.

Det er slett ikke ulovlig å auksjonere ut telefonnumre på denne måten. Informasjonssjef i Post- og teletilsynet, Connie Garfalk, sier at det er Tele 1 Europe som disponerer nummerserien der dette nummeret inngår, og selskapet kan selv velge hvordan nummeret skal disponeres.

- Men kunden som kjøper nummeret bør vite at Post- og teletilsynet forvalter nummeret som en del av nasjonal nummerplan. Dersom dette skulle endres en gang i fremtiden er det ikke sikkert at 40 millioner lenger er 40 millioner.

Garfalk benytter anledningen til å minne om at tilsynet selv selger fem-siffrede telefonnumre mellom 25.000 og 100.000 kroner. I fjor overførte tilsynet 2,6 millioner kroner i overskudd fra salg av slike numre.

Note 16.06.00: I orginalartikkelen var Redningsselskapet falt ut som mottaker av pengene fra auksjonen. Saken ble korrigert den 16.06.00

Til toppen