JUSS OG SAMFUNN

Auksjonerer bort Tim Cook

Kaffe med Apple-sjefen blir ikke billig.

Veldedighet er noe av det som tydelig har markert et skille mellom Apple ved Tim Cook ved roret, og tiden før da Steve Jobs var toppsjef.
Veldedighet er noe av det som tydelig har markert et skille mellom Apple ved Tim Cook ved roret, og tiden før da Steve Jobs var toppsjef. Bilde: ChinaFotoPress/Getty Images/All Over Press
25. apr. 2013 - 09:32

Tim Cook har auksjonert seg selv bort til veldedighet, etter mønster og initiativ fra kjendisinvestor Warren Buffet.

For en rund sum kan du få et unikt møte med Apples toppsjef, men bare hvis du har dype lommer.

Fornøyelsen som inkluderer kaffe med Steve Jobs' håndplukkede etterfølger ved hovedkvarteret i Cupertino, California blir nemlig en dyr affære.

Etter en forsiktig åpning på 5000 dollar står budet i skrivende stund i 175.000 dollar, altså drøyt én million norske kroner – og det er ennå 20 dager igjen før auksjonen på CharityBuzz.com er over.

Nettstedet hadde i forkant anslått verdien på kaffeslabberaset til 50.000 dollar, men 51 bud senere er summen for lengst slått.

Pengene som samles inn går uavkortet til menneskerettighetsorganisasjonen Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights. En rekke andre kjendiser, deriblant regissør Francis Ford Coppola, skuespillerne Robert DeNiro og William «kaptein Kirk» Shatner har også lagt seg ut for auksjon, men det er Cook som fremheves som det største trekkplasteret i deres kunngjøring.

Auksjonen avsluttes den 14. mai.

Hva ville du spurt Apple-sjefen om dersom du var den heldige budvinneren?

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.