Australierne får abonnere på Office XP

Ifølge Seattle Post vil Microsoft begrense sine første eksperimenter med abonnementsordning for Office XP til brukere i Australia og New Zealand.

Office XP debuterer verden over på samme dag, 31. mai. Opprinnelig lekte Microsoft med tanken på å tilby pakken både på abonnement og på vanlige vilkår i de fleste land. I forrige uke ble det varslet at abonnementsordningen bare ville foreligge i et begrenset antall land, men det ble ikke sagt hvilke.

Produktsjef for Office, Lisa Gurry, sier til den amerikanske avisen Seattle Post at Australia og New Zealand er valgt til å prøve ut en abonnementsordning fordi markedet der er enklere enn i USA. Hun antyder en prisstruktur der australierne får Office-pakken i ett år for om lag en tredjedel av det pakken koster på vanlig vis. Det gis ikke rabatt ved fornyelse av årsabonnementet. Abonnementet innebærer fortløpende gratis oppdatering.

Gurry legger til at ordningen er primært rettet mot individer, ikke mot bedrifter.

Analytikere betrakter en slik ordning vesentlig som en utjevning over tid av pengestrømmen fra kunde til opphav. De tror også at abonnementsordningen vil bli den typiske distribusjonsformen, også for bedriftsmarkedet, innen tre år.

Til toppen