Australsk Android-mobil må utvikles på nytt

Lanseringen av Kogan Agora utsatt på ubestemt tid.

Android-basert Kogan-mobil.
Android-basert Kogan-mobil.

Lanseringen av Kogan Agora utsatt på ubestemt tid.

Australske Kogan overrasket mange da selskapet i høst kunngjorde at det kom til å bli nummer to i verden med å lansere mobiler basert på Android-plattformen. Allerede i desember i fjor gjorde selskapet det mulig å forhåndsbestille modellene Agora og Agora Pro.

Fredag måtte Kogan krype til korset og kunngjøre at Kogan Agora har blitt utsatt på ubestemt til. Det står ikke spesifikt noe om Agora Pro, men trolig gjelder utsettelsen også denne modellen.

Agora-mobilen skal ifølge Kogan har vært bare dager unna levering, før selskapet til slutt innså at mobilen potensielt ville skape for store problemer for kundene.

Det er spesielt størrelsen og oppløsningen til skjermen selskapet frykter vil føre til interoperabilitetsproblemer. Kogan har observert at utviklere av Android-programvare allerede på kort sikt vil lage applikasjoner med høyere oppløsning enn det dagens versjon av Agora-mobilen kan håndtere.

Agora-mobilene skulle leveres med 2,5 tommers skjerm med oppløsning på 240x320 piksler. Android-mobilen som nå er i salg gjennom T-Mobile, G1, har 3,2 tommers skjerm med oppløsning på 320x480 piksler.

Det loves at alle som har forhåndsbestilt, skal få pengene tilbake innen sju dager. Dessuten loves det at en ny mobil vil bli utviklet og lansert så raskt som mulig.

    Les også:

Android-basert Kogan-mobil.
Android-basert Kogan-mobil.
Til toppen