AutoCAD åpner for gruppearbeid

Autodesk lanserte mandag AutoCAD 2000, den femtende utgaven av det kjente konstruksjonsverktøyet. Stikkord for den nye utgaven skal være høyere produktivitet, enklere konstruksjon og web.

Autodesk lanserte mandag AutoCAD 2000, den femtende utgaven av det kjente konstruksjonsverktøyet. Stikkord for den nye utgaven skal være høyere produktivitet, enklere konstruksjon og web.

AutoCAD 2000 er den nyeste utgaven av DAK-verktøyet fra Autodesk. Produktet skal ha fått mer enn 400 individuelle forbedringer. Fokus er rettet mot økt produktivitet, fleksibilitet og kommunikasjon. Spesielt er dette gjort gjennom å eliminere vanskeligheter med å aksessere konstruksjonsdata, samarbeide med andre lokale brukere og koble brukerne til verden utenfor.

Blant de viktigste nyhetene er MDE (Multiple Design Enviroment). Dette gjør det nå mulig å opprette eller åpne flere tegninger samtidig på skjermen, samtidig som man kan bruke alle kjente og nye verktøy over tegningsgrensene. Dette betyr blant annet at objekter kan dra og slippes fra ett vindu til et annet og fra én tegning til en annen.

AutoCAD 2000 har også fått et sentralt bibliotek - AutoCAD Design Center - hvor brukerne skal kunne både skumme gjennom eksisterende konstruksjonstegninger og finne nye idéer og innhold fra andre. Brukerne kan undersøke og gjenbruke konstruksjonsobjekter, geometri og standarder. Det skal også være mulig på en enkel å måte å kopiere symboler, lag av tegninger, fonter, layout og stil fra en konstruksjon til en annen.

I tillegg skal AutoCAD 2000 gi adgang til filer overalt på nettet, i tillegg til objekthyperlenker. Det skal også være mulig med elektronisk plotting av tegningene.

Brukergrensesnittet til AutoCAD 2000 skal være enklere enn tidligere, ikke minst for førstegangsbrukerne. Skjermbildene skal nå være de samme som brukes av Windows og Explora.

I tillegg til å være et selvstendig produkt, skal AutoCAD 2000 være en god plattform for å utvikle spesialiserte, vertikale løsninger. I løp av de neste månedene vil Autodesk lansere flere andre versjoner av AutoCAD 2000 - optimalisert for kartarbeid, mekanisk industri, arkitektløsninger og landskapsplanlegging, samt en enklere versjon for mindre krevende konstruksjonsarbeider.

Kristian Sneltvedt, Autodesk sin salgssjef for Norge og Danmark, forteller til digi.no at AutoCAD 2000 vil bli tilgjengelig for sluttbrukerne i Norge i siste halvdel av mars. Anbefalt utsalgspris for fullversjonen er omtrent 35.000 kroner, mens en oppdatering koster drøyt 5000 kroner. Prisene er eksklusiv mva.

Ifølge Sneltvedt er det solgt mellom 17 og 18 tusen AutoCAD-lisenser i Norge, hvorav 10.000 er for den forrige utgaven, AutoCAD R14.

Til toppen