AutoCAD klar for Mac igjen

Tilbake på Apples plattform etter 16 års pause.

AutoCAD kommer til Mac i høst.
AutoCAD kommer til Mac i høst.

Tilbake på Apples plattform etter 16 års pause.

Autodesk skal lansere AutoCAD 2011 i egen Mac-versjon.

Ikke siden 1994 har selskapet satser på Apples plattform. Den gangen valgte Autodesk å vrake Mac og utelukkende konsentrere seg om Windows.

AutoCAD er markedets mest utbredte DAK-produkt (dataassistert konstruksjon), som benyttes for produksjon av både todimensjonale tekniske tegninger og tredimensjonal visualisering.

Det er de siste årenes oppsving i Mac-salget som er bakgrunnen for at Autodesk igjen velger å tilby en egen versjon til plattformen.

- De siste tre eller fire årene har Apple vokst, ikke bare blant forbrukere men også i forretningssegmentet, sier selskapet i en uttalelse.

Ifølge analyseselskapet Gartner viser ferske tall at Apple nå har 10 prosent av det amerikanske PC-markedet, og at Apples datamaskiner er enda mer utbredt blant gruppen som gjerne omtales som kreative profesjonelle brukere.

AutoCAD kommer til Mac i høst.
AutoCAD kommer til Mac i høst.

Ifølge Autodesk benytter allerede enkelte Mac-brukere Windows-versjonen av AutoCAD gjennom emulering. Den nye utgaven skal derimot være «native» og dermed bedre egnet for å utnytte egenskapene i Apples operativsystem.

Det innebærer det utnyttelse av multi-touch bevegelser, ikke minst gjennom bruk av «magic mouse» eller Apples nye trackpad for å bla eller zoome. Mac-versjonen av konstruksjonsverktøyet vil kreve OS X 10.5 eller nyere.

Egen iPad-versjon

I tillegg skal AutoCAD utkomme i egen mobilutgave for deling av design, spesieltilpasset iPad, iPhone og iPod touch.

Apple er ikke overraskende positive til nyheten.

I en uttalelse sier markedsdirektør Philips Schiller at Apple gleder seg over at Autodesk kommer tilbake til Mac.

Ifølge Macworld skal alle de nevnte utgavene tilbys amerikanske og europeiske brukere en gang mellom august og oktober. Avisen opplyser at forhåndssalget starter onsdag denne uken.

Kilder:
Wall Street Journal
Macworld

Til toppen