TELEKOM

Automatisk opptak av mobilsamtaler

1. april får meglerforetak en ny regel å forholde seg til.

24. mars 2011 - 11:51

Da utvides verdipapirforetakenes plikt til å dokumentere dialogen mellom megler og investor. Fram til nå har loven pålagt opptak av alle samtaler mot fasttelefon. Fra 1. april pålegges også opptak av samtaler mot mobiltelefon og av tekstmeldinger.

Poenget med regelendringen er dels å avverge innsidehandel, dels å trygge aktørene ved muntlige bestillinger. Opptakene må lagres i minst tre år, og må kunne spilles av «når situasjonen krever det», for eksempel ved rettstvister.

Produkter for «mobile voice recording» (MVR) gjør det mulig å etterkomme det nye regelverket for verdipapirforetak. Det fleste fungerer uavhengig av operatør, og også av sted. Noen kan leveres som driftede løsninger. Potensielle kunder bør forvisse seg om at løsningen passer til mobiltelefonene som dere meglere bruker.

IPnett har et opptaksystem kalt DialogSafe. Det sørger for automatisk opptak av samtaler til mobil og fasttelefon, også konferanser, samt av tekstmeldinger.

Løsningen skal kunne integreres med eksisterende opptaksløsninger. Lydfilene lagres kryptert for å hindre uvedkommende fra å få tilgang til følsomme opplysninger.

guardREC er en tilsvarende løsning fra Ricochet. Den kan leveres både lokalt og driftet. Det loves høy sikkerhet, samtidig som at alle lagrede samtaler kan være tilgjengelig online i løpet av sekunder.

guardREC kan leveres gjennom blant annet Datametrix og Telenor-selskapet Smartphones. Sistnevnte har også andre løsninger for «mobile voice recording», blant annet i samarbeid med Nokia.

Touch Technology tilbyr Touch MVR som tjeneste for opptak, lagring og gjenfinning av alle telefonsamtaler, samt tekstmeldinger og MMS. Opptak gjøres tilgjengelig for kunder gjennom en webportal. Filene lagres kryptert. Tjenesten støtter mobilplattformene Symbian, Windows Mobile, Android og Blackberry.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.