UTVIKLING

Automatisk testverktøy får Opera-støtte

Opera Software med egen utgave av etablert åpen kildekode-verktøy.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. feb. 2011 - 13:18

Watir (Web Application Testing in Ruby) er et åpen kildekode-basert verktøy for automatisk testing av webapplikasjoner. Verktøyet gjør det mulig å bygge automatiske tester som samhandler med websider og -applikasjoner på samme måte som en bruker vil gjøre, inkludert klikking på lenker og utfylling og innsending av skjemaer.

Watir støtter de fleste av de vanligste nettleserne, men ikke Opera.

Derfor har Opera Software laget en alternativ utgave av Watir som kalles OperaWatir. Den første utgaven er nå tilgjengelig, og den gjør det mulig å inkludere også Opera i den automatiserte testingen.

Løsningen avhenger dog av en annen, Java-basert løsning som kalles OperaDriver. Denne sørger for kommunikasjonen mellom Opera og OperaWatir. OperaDriver gjør det også mulig for utviklere å lage automatiserte tester ved å bruke det Java-baserte testrammeverket JUnit.

 <i>Bilde: Opera Software</i>
Bilde: Opera Software

– Weben fungerer best når den virker overalt, sier Christen Krogh, utviklingssjef i Opera Software, i en pressemelding.

– OperaWatir og OperaDriver representerer et nytt skritt mot å virkeliggjøre dette. På samme tid kan vi hjelpe utviklere med å bruke mindre tid på testing og mer testing på det de elsker. Alle vinner og weben tar en skritt videre mot kompatibilitet på tvers av nettlesere, sier Krogh.

Mer om de nye utviklerproduktene finnes på denne siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.