Automatisk vern av Exchange mot spam og virus

ScanMail 3.0, Trend Micros tjenerbaserte vern av Microsoft Exchange knekker både virus og spam før de når mottakerens innboks.

ScanMail 3.0, Trend Micros tjenerbaserte vern av Microsoft Exchange knekker både virus og spam før de når mottakerens innboks.

Den sentrale ideen bak alle produktene til Trend Micro er at vern mot ondsinnet kode og liknende fenomener først og fremst må løses i tjeneren. ScanMail for Microsoft Exchange verner Microsofts integrerte system for gruppevare, elektronisk post og planlegging. Versjon 3.0 har en rekke forbedringer.

Grensesnittet mot administrator er fornyet og kan brukes til å konfigurere og styre programmet fra hvor som helst i nettet. Grensesnittet kan betjenes gjennom en nettleser. En ny modul kalt Server Status lar administrator ta rede på tilstanden i sanntid til enhver ScanMail-tjener i nettet.

Med tanke på installasjoner der Exchange kjøres i en klynge av NT-maskiner, er produktet tilpasset programmeringsgrensesnittet mot Exchange Cluster.

En ny modul kalt "eManager" lar administrator sette opp en filter mot innholdet i e-post-meldinger. Filteret styres ved en liste av nøkkelord. Modulen kan også brukes til å identifisere og utelukke spam-post og andre former for uønskede meldinger.

Med tanke på situasjoner der et virusnavn er kjent mens antiviruset ennå ikke er klart, har ScanMail mulighet for å blokkere vedleggfiler etter filnavn og type. En slik blokkering hadde vært virksom mot for eksempel ExploreZip-ormen i timene denne koden bare var kjent med navn. Blokkerte filer kan enten styres til en "karantene" eller slettes omgående. I begge tilfeller genereres en logg.

Oppdateringer av ScanMail til flere tjenere i nettverket kan automatiseres. Applikasjonen har en direkte forbindelse til Trend Micros Solution Bank, der administratorer kan søke støtte til spesielle problemer. Et eget verktøy i ScanMail, kalt eDiagnostic, brukes til å samle informasjon om tjeneren og sende den til supportorganisasjonen.

Ifølge Rolf Rennemo i Trend Micro Norge, er ScanMail for Exchange 3.0 er leveringsklar i dag. Anbefalt utsalgspris er 49.500 kroner for ScanMail Exchange Suite, som inneholder både Exchange Server og eManager, med lisenser for 250 brukere. Hver for seg koster ScanMail Exchange alene 43.000 kroner, og Scan Mail eManager 12.500 kroner.

Til toppen