Autotekstfeil i Word 97

En ny feil er oppdaget i Word 97. Den opptrer kun sammen med Windows 98, men ligger ifølge Microsoft i applikasjonen og ikke i operativsystemet.

En ny feil er oppdaget i Word 97. Den opptrer kun sammen med Windows 98, men ligger ifølge Microsoft i applikasjonen og ikke i operativsystemet.

Feilen i Word 97 opptrer når man på en PC som kjører Windows 98, bruker Autotekst-funksjonen. Mer spesifikt, når du prøver å lagre et dokument etter å ha dobbeltklikket og satt inn et ord eller uttrykk i teksten ved hjelp av Autotekst-funksjonen på dialogboksen for Autokorrektur. Da vil Word krasje og alt man ikke tidligere har lagret, vil gå tapt.

Microsoft la ifølge News.com ut informasjon om denne feilen på sitt nettsted allerede den 22. juni i år, tre dager før den offisielle lanseringen av Windows 98. Men fortsatt er ingen feilfiks utgitt.

Matthew Price, produktgruppesjef for Office ved Microsoft, sier til News.com at feilen ble oppdaget under betatestingen av Windows 98, og at det er blitt laget en fiks for den. Denne fiksen vil være inkludert i Service Release 2 for Office 97, som skal komme om et par uker.

Til tross for at feilen ikke oppstår under Windows 95, hevder Price at det ikke er en feil i operativsystemet.

- Det er bare slik at denne feilen kun dukker opp i Windows 98, forklarer han.

Det er altså slik at Word bare krasjer hvis man dobbeltklikker på ordet eller uttrykke man ønsker å ha satt inn i teksten. Hvis man kun klikker på det valgte ordet kun én gang, og så klikker på "Sett inn"-knappen, vil ikke programmet krasje. Dette er løsningen Microsoft foreslår inntil servicepakken kommer.

Til toppen