KARRIERE

Avanade med på «industribachelor»

Samarbeid med NITH gir utvalgte studenter anledning til å kombinere studier og IT-jobb.

25. mars 2011 - 13:10

Siden 2009 har IT-konsulentselskapet Accenture Norge samarbeidet med NITH om en ordning kjent som «industribachelor».

NITH opplyser at ordningen nå er utvidet, ved at et annet IT-konsulentselskap, Avanade, har sluttet seg til.

Industribachelor er et program for utvalgte studenter – de beste – som går over åtte semestre, altså fire år. Studentene veksler mellom studier ved NITH og lønnet konsulentarbeid. De får altså praktisere det de lærer gjennom studietiden, og får samtidig erfaring og kontaktnettverk gjennom lønnet arbeid i faget.

Studieplanen er ett år lenger enn vanlig bachelor. De tre første semestrene følger man opplegget for IT-bachelor. I det fjerde gjør studenten utviklingsarbeid for Accenture eller Avanade. Det femte semesteret følges igjen IT-bachelorstudiet. Deretter er det to semester med utviklingsjobb i et av konsulentselskapene. I det åttende og siste semesteret studerer man ved NITH og utfører et hovedprosjekt i «sitt» konsulentselskap.

Med halvannet års arbeidserfaring ved siden av bachelorstudiet skal man være godt rustet til å være operativ fra første dag i en stilling som IT-konsulent. I dag er fem utvalgte NITH-studenter med på ordningen.

Rektor Bjørn Hansen ved NITH sier det er et mål for høyskolen å få flere bedrifter til å delta i denne typen samarbeid.

Arbeidsgiverorganisasjonen HSH roser ordningen med industribachelor.

– Norge mangler arbeidskraft med IT-kompetanse, og jeg applauderer derfor alle tiltak som er med på å fremme IT-utdanning. Det unike med dette samarbeidet er at studenter får mye erfaring i løpet av studietiden, og at de derfor kan tre inn i stillinger og være operative fra dag en i arbeidslivet. Dette gir enorm verdi for både bedriften og studenten, sier Alisdair Munro, direktør for kunnskap og teknologi i HSH.

Det er lagt ut en informasjonsmappe om industribachelor (pdf, 4 sider).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.