Avansert dokumenthåndtering til under 100.000 kroner

Lotus og Xerox lanserer KnowledgeShare, et felles system for digitale og papirdokumenter. - Inngangsprisen er under 100.000 kroner, forteller Xeroxleder Styrbjörn Torbacke.

Løsningen kombinerer teknologi fra Xerox, Lotus og Cobra Technologies. Sistnevnte er et utviklingsselskap i Florida, som har spesialisert seg på løsninger basert på Lotus' dokumentteknologi Domino.Doc.

- Fellesløsningen KnowledgeShare åpner den nedre nisjen i dette markedet for Xerox, forklarer Styrbjörn Torbacke som leder kontorsystemavdelingen i Xerox Sverige. - Vi vil fortsette å levere våre egne systemer for den øvre delen av markedet.

KnowledgeShare antydes å koste rundt 10.000 dollar, eller under 100.000 kroner. Dette er en pakkeløsning med ti lisenser av Domino Application Server, ti lisenser av Domino.Doc Server, Cobra Image Router fra Cobra Technologies og Xerox Document Center med skanning.

- Løsningen er rettet mot små og mellomstore bedrifter som vil overføre papirdokumenter til et digitalt og søkbart system, felles med organisasjonens digitale dokumentsystem. Domino.Doc tilbyr strukturert oversikt og søking i alle dokumenter. Xerox Document Center tilbyr skanning i hastigheter opptil 65 sider per minutt. Koblingen til Cobra Image Router gjør at dokumentene straks sendes til riktig mappe i Domino.Doc-systemet, med riktig beskrivelse.

I Document Center ligger også tegngjenkjenneren TextBridge. Dokumenter som må skannes inn i systemet kan følgelig oppbevares både som punktgrafikk og i pdf-format. I dette formatet er de søkbare i fritekst, samtidig som alle illustrasjoner bevares.

En av grunnene til at Xerox ser dette produktet og samarbeidet med Lotus som spesielt interessante, ifølge Torbacke, er mulighetene for videre kopling mot Lotus' systemer for kunnskapsforvaltning. Lotus har lenge arbeidet på et prosjekt for kunnskapsforvaltning med kodenavn Raven. Dette antas å bli klart for markedet i løpet av høsten.

Les mer om dokumenthåntering:
Xerox-allianse med Microsoft
Heldigitalisering hos Xerox
Stille i Xerox foran det store spranget
Hendigere dokumenthåndtering med Xerox
Til toppen