TELEKOM

Avansert kommunikasjon til Bjørvika

Datametrix har vunnet et anbud verdt opptil 15 millioner kroner.

7. juli 2009 - 07:55

I mai 2010 flytter Kommunal Landspensjonskasse (KLP) inn i nytt bygg i Barcode i Bjørvika. Alle de 700 ansatte skal nyte godt av en ny kommunikasjons- og samhandlingsplattform, såkalt «unified communication» med integrerte tale- og meldingstjenester.

Anbudskonkurransen for løsningen ble vunnet av Datametrix, der Telenor gikk inn på eiersiden i fjor. Den er verdt mellom 12 og 15 millioner kroner over tre år. Datametrix vil stå for design, implementering, integrasjon, prosjektledelse og service og vedlikehold. I løsningen inngår utstyr fra Cisco og Trio, og utstyr og tjenester fra Telenor.

Tjenestene i løsningen omfatter fasttelefoni og mobiltelefoni (proffnett) fra Telenor, og sentralbord og callsenter fra Trio som integreres mot kalenderplattformen til KLP. Alle KLPs kommunikasjonskanaler samles i ett grensesnitt. Prosjektet starter opp i august. Callsenteret skal være i drift i KLPs nåværende bygg i oktober i år, og overføres til det nye bygget i mai 2010.

I avtalen ligger en administrasjons- og sikkerhetsløsning for mobil. KLPs ansatte vil ha forretningskritisk informasjon på sine mobiltelefoner, og løsningen skal sikre at en tapt telefon ikke medfører informasjonslekkasje.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.