Avansert Vista-versjon ikke i fritt salg

Bare kunder som er villig til å binde seg tettere til Microsoft får kjøpe Windows Vista Enterprise.

Bare kunder som er villig til å binde seg tettere til Microsoft får kjøpe Windows Vista Enterprise.

Microsoft har endret sin såkalt Software Assurance-avtale, avtalen veldig mange av deres større kunder har. Med en Software Assurance (SA)-avtale abonnerer kundene på alle oppdateringer for sine brukere og vil alltid være oppdatert.

Vista er derfor det dyreste toppabonnementet for Microsofts kunder. Alternativet er Select, som er mer vanlige storkjøpsavtaler på enkeltprodukter.

Microsoft har gjort en rekke små endringer i SA. De vil først tre i kraft i mars 2006, for kundene seks måneder i forveien.

Microsoft markedsfører de fleste endringene som postive nyheter for kundene på denne nettsiden..

Men det er en endring som neppe alle liker. Hittil har alle kunder med alle typer avtaler kunnet kjøpe seg et hvert Microsoft-produkt, men dette stopper nå Microsoft.

- Når Vista, arvtageren til Windows XP, kommer i salg neste høst, vil Enterprise-versjonen bare kunne kjøpes av kunder som inngått SA-avtaler, forteller Kjetil Flinterud i Microsoft Norge til digi.no.

Vista vil komme i en rekke versjoner, med en Professional-versjon på toppen.

Hovedfordelen med Enterprise-versjonen av Vista vil være den samme som med Windows XP Pro - man kan skru på kryptering på hele disker, noe som øker sikkerheten særlig for bærbare maskiner. Det er mulig at Enterprise-versjonen av Vista også vil inneholde andre muligheter som bare SA-kunder vil få.

En annen funksjon vil ikke gjelde så mange norske kunder, men det er muligheten til å rulle ut den samme tilpassede Vista-installasjonen til PCer over hele verden, uansett språkversjon.

Til toppen