Avanserte mobiler gir ARM solid overskudd

Melder om 50 prosent vekst i salget av mobilprosessorer.

Avanserte mobiler gir ARM solid overskudd

Melder om 50 prosent vekst i salget av mobilprosessorer.

Britiske ARM kom i dag med kvartalstall for årets tre første måneder. Omsetningen i perioden var på 92,3 millioner pund, 16 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Fortjenesten før skatt ble derimot nesten doblet, fra 13,1 millioner pund til 25,9 millioner pund.

Dette ga en driftsmargin på 27,3 prosent, mot 15,9 prosent i samme periode i fjor.

ARM designer prosessorteknologi, men produserer ikke brikkene selv. I stedet lisensieres teknologien til en rekke ulike selskaper som produserer egne brikker, helt eller delvis basert på ARMs arkitektur.

Ifølge FT.com benyttes ARM-baserte brikkesett i 95 prosent av alle mobiltelefonene på markedet. Men bruken av ARM-brikkene i mobilene øker stadig. Det er nå i gjennomsnitt 2,4 ARM-baserte brikker i hver mobil som selges, mens antallet var 1,9 for et år siden. Dette skyldes stadig større etterspørsel etter mer avanserte mobiler.

ARM melder at leveransene av ARM-baserte brikker til mobiltelefoner har økt med omtrent 50 prosent det siste året, men veksten er enda større på andre områder. Leveransene av ARM-baserte brikker til digitale tv-er, harddisker har alle økt med over 80 prosent.

I alt ble det levert 1,4 milliarder ARM-baserte brikker i første kvartal i år.

Selskapet har også fått 19 flere lisenskunder i løpet av det siste kvartalet. Fire av disse skal lage løsninger for mobiler og datamaskiner, mens andre skal bruke ARM-teknologiene i forbindelse med intelligente sensorer, nettverksutstyr, energimålere og flashminnebaserte lagringsenheter (SSD-er).

Blant de nye lisenskundene er det et stort halvlederselskap som har inngått en avtale om å lage produkter basert på «Eagle», den neste generasjonen av prosessorer i Cortex-A-klassen.

Selv om resultatene i årets første kvartal har vært over markedets forventninger, er ARM bare forsiktig optimistiske for resten av året. Selskapet er usikre på om etterspørselen i forbrukermarkedet vil opprettholdes i tiden framover.

Til toppen