ANALYSER

Avanserte mobiler til værs

Nokia sliter for tiden, men salget av toppmodellene går så det suser, på bekostning av Palm.

20. apr. 2004 - 09:52

Nokia har bommet i mellommarkedet og har ikke nok kamera-telefoner. Dette førte til svake kvartalstall og et kursras i forrige uke.

Men ferske tall fra analyseselskapet Canalys viser at Nokia fremdeles er markedsleder på de mest avanserte mobilene. Såkalte smartphones er telefoner med lommedata-muligheter og internett.

I første kvartal solgte Nokia 1,19 million smarttelefoner i EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika). Dette er nesten en dobling fra 631.000 telefonene selskapet solgt i første kvartal i fjor.

Totalt vokser salget av smart-telefoner med 62 prosent fra første kvartal i fjor til i år.

Tallene fra Canalys viser også at det er Symbian-operativsystemet som vokser - på bekostning av Palm. Salget av Microsoft-baserte telefoner står i praksis stille.

Tallene gir Nokia en markedsandel i proffsjiktet på hele 74 prosent. Globalt tror IDC at Nokia har en markedsandel på 57 prosent på grunn av konkurranse fra blant annet asiatiske aktører, skriver Wall Street Journal.

Under er tabellene fra Canalys. Den øverste tabellene viser fordelingen mellom leverandørene, mens den andre viser fordelingen mellom operativsystemene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.