BEDRIFTSTEKNOLOGI

Avanserte telefoner gir mer til operatøren

Bill Gates har tall på hvor mye mer operatøren tjener på Windows-telefon enn på Nokia.

13. okt. 2003 - 16:19

Under sitt foredrag på ITU Telecom World 2003 poengterte Bill Gates at operatører tjener mer jo flere brukere de har med så avanserte telefoner som mulig. Grunnlaget for argumentet er statistikk fra samarbeidet mellom Microsoft og Orange.

– Bruksmønstre viser hvor viktig det er å ha tilgang til informasjon mens man er på farten. Vi arbeider med å utvide tilbudet her, gjennom MSN-type abonnenter og partnerskap med mobiloperatører.

For ett år siden kunne Orange tilby sine abonnenter den første Windows-drevne mobiltelefonen. Det var ikke så mange som lot seg friste. Men de som kjøpte den, brukte den til gangs.

– Brukerstatistikken til Orange viser at over halvparten brukte den flere ganger om dagen til å sjekke sider på Internett. 75 prosent brukte synkronisering med avtalebok og adresselister direkte mot en Exchange-server. 60 prosent brukte den til å sende og motta e-post.

Windows-drevne smarte mobiltelefoner trenger også jevnlig oppdatering av programvare for å følge med innen sikkerhet og nye tjenester.

– Det viste seg at oppdateringstjenestene fungerte brukbart. 72 prosent oppgraderte innen en uke etter at oppdateringene ble lagt ut.

Slike brukere er gull verdt for operatøren.

– En gjennomsnittlig bruker av Microsoft-telefonen genererte det mangedobbelte av omsetningen i forhold til en vanlig GSM-bruker. Hver Windows-telefon genererte også langt større omsetning i gjennomsnitt enn Nokia 7650. Nå har vi lansert en ny variant, med forbedret programvare, tjenesteplattform og oppdatering.

Tallene vil bli vist til alle operatørrepresentanter som er innom Telecom-utstillingen. Microsoft har messens største bedriftsstand, klar til å ta i mot dem. Også i lys av det nye initiativet i samarbeid med Vodafone for standarder for konvergente tjenester, har Microsoft mye å fortelle – og mye å selge.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.