Avduker 54-tommers LCD-skjerm i januar

Samsung vil på nytt lede kappløpet om største LCD-skjerm når selskapet lanserer en 54-tommers utgave i begynnelsen av januar.

Samsung vil på nytt lede kappløpet om største LCD-skjerm når selskapet lanserer en 54-tommers utgave i begynnelsen av januar.

Samsung vil lansere en 54-tommers LCD-skjerm under årets Consumer Electronics Show, som begynner 9. januar. Dette skriver InfoWorld. Skjermen er den hittil største LCD-skjermen som er blitt annonsert, men Samsung opplyser ingenting om hvilke planer det har for masseproduksjon.


Den store skjermen har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, nok til å støtte digitale fjernsynssendinger med progressiv skanning. Men skjermen støtter også lavere oppløsninger.

Skjermen har et kontrastforhold på 800:1, noe som ifølge Geek.com er langt bedre enn det vanlige LCD-skjermer tilbyr. De fleste ligger i et område rundt 350-450:1, mens vanlige skjermer av god kvalitet har et kontrastforhold på omtrent 700:1. Bildet på skjermen skal være fullt lesbart innen en synsvinkel på 170 grader.

Konkurransen om å lage den største LCD-skjermen er for tiden tøff. Det er drøyt to måneder siden Samsung viste fram en prototyp av en 46-tommers LCD-skjerm, men i begynnelsen av desember viste LG.Philips LCD vist fram en prototyp av en 52-tommers LCD-skjerm.

Likevel ventes det ikke at det skal komme noen nye størrelsesrekorder med det første. Den nye skjermen er omtrent så stor som det som kan lages med de mest avanserte produksjonsprosessene i dag, noe som ifølge InfoWorld er den femte generasjonen av produksjonsteknologi for LCD-skjermer.

Derimot vil nye sprang kunne skje så snart den sjette generasjonen av produksjonslinjene er på plass senere i år. Disse linjene vil kunne håndtere glassflater som skjermen bygges på med størrelser på omtrent 180 x 150 centimeter. Dette vil gjøre det mulig å bygge to 54-tommers skjermer på én enkel glassflate. Men Samsung regner ikke med å sette i gang slik produksjon før i 2005.

Til toppen