Apple-sjef Tim Cook viste frem Apple Mini i fjor. I år kommer det etter alle solemerker en ny versjon med Retina-skjerm.
Apple-sjef Tim Cook viste frem Apple Mini i fjor. I år kommer det etter alle solemerker en ny versjon med Retina-skjerm. (Bilde: Kevork Djansezian/Getty Images/All Over Press)

Avduker snart ny iPad

Datoen er klar.

Ifølge den velrennomerte teknologibloggen AllThingsD vil Apple kalle inn til lansering av en oppdaterte versjoner av iPad og iPad Mini den 22. oktober. I tillegg til oppdaterte iPad-versjoner er det også ventet at Tim Cook og resten av Apple-ledelsen vil vise frem en ny Mac Pro og OS X Maverick.

Ryktemølla skal ha det til at den nye iPaden blir tynnere og «lettere» design, samt forbedret kamera. Det er også ventet at den vil komme med den nyss lanserte 64-bits A7-brikken som er inne i iPhone 5S. Den mindre utgaven, iPad Mini, er ventet å bli lansert med en Retina-skjerm, som storebroren har vært utstyr med i den siste generasjonen.

Her har det imidlertid vært spekulert i leveranseproblemer, som digi.no har rapportert om tidligere.

For Apple er det viktig å komme med de nye og oppgraderte nettbrettproduktene i god tid før julehandelen tar til for fullt på verdensmarkedet. De blir tungt utfordret av Android-baserte nettbrett, noe som har gjort at markedsandelen har falt betydelig det siste året.

AllThingsD fikk, ikke overaskende, ingen kommentar fra Apple om arrangementet.

    Les også:

Til toppen