KORTNYTT

Avduket digital videospiller i lommeformat

Bill Gates sto denne uken for avsløringen av en digital videospiller med skjerm fra Creative Labs, som nesten får plass i håndflaten din.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. jan. 2004 - 13:37

Creative Labs vil i løpet av andre kvartal i år lansere Creative Zen Portable Media Center, en digital videospiller som måler 14,2 x 8,4 cm og veier i underkant av en halv kilo. Enheten som ble vist fram under Consumer Electronics Show 2004 denne uken, er en foreløpig prototyp. Både dimensjonene og utseendet kan bli endret før det endelige produktet er klart.

Enheten vil være basert på Microsofts Windows Mobile for bærbare mediesentre (PMC) og skal kun ha støtte for Microsofts medieformater, WMV og WMA. I tillegg skal enheten ha støtte for visning av bilder.

Størrelsen på skjermen er ikke oppgitt, men kan sees på dette bildet av prototypen. Et annet bilde finner du her. Enheten skal eller være utstyrt med enkle navigasjonskontroll, USB 2.0-grensesnitt og Smart Sync-teknologi for raskt og enkel overføring av filer. Prosessoren er trolig en XScale PXA255 fra Intel.

Enheten vil trolig komme med harddisk i størrelsene 20 GB, 30 GB eller 40 GB. Prisen er ikke fastsatt, men det antydes omtrent 500 dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.