BEDRIFTSTEKNOLOGI

Avduket helt pluginfri Skype for Web

Men foreløpig ikke med hvilken som helst nettleser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. apr. 2016 - 09:21

Skype kunngjorde før helgen at tale- og videosamtalene i Skype nå kan utføres med en nettleser, også nå Skype-klienten ikke er installert på datamaskinen. Men i første omgang kreves det at man benytter Microsofts Edge-nettleser.

Hovedårsaken til dette er ifølge Skype mangelfull støtte for videokodeken H.264 i andre nettlesere med støtte for WebRTC, teknologien for sanntidskommunikasjon som gjør det mulig med blant annet pluginfrie videosamtaler i nettlesere.

Skype skriver at Chrome og Firefox vil støttes av Skype for Web når begge har fått støtte for H.264. Apples Safari har støtte for H.264, men utviklingen av WebRTC-støtten har først nylig blitt påbegynt.

Må oppdateres

En forutsetning for at den pluginfrie testutgaven av Skype for Web skal fungere, er at også motparten benytter Edge eller har installert den aller nyeste versjonen av Skype-klienten installert på enheten.

Den webbaserte tjenesten omtales foreløpig som en «preview» eller betatest.

Den pluginfrie utgaven av Skype for Web gir dog løfter om at tjenesten etter hvert vil bli tilgjengelig på alle enheter og i alle operativsystemer hvor det tilbys nettlesere med støtte for WebRTC og H.264, også i operativsystemer hvor Skype-tilbudet i dag er utdatert eller ikke-eksisterende.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.